I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi „Uključi se – pomozi“

Uključi se pomozi, akcija dobrovoljnog davanja krvi i potpisivanja donorskih kartica po 8. put je organizovana u Pozorišnom klubu „Zeleno Zvono“. Akciju organizuju Pokret Novi optimizam, odeljenje transfuzije Opšte bolnice „Đorđe Joanovič“, Studentski dom „Mihajlo Predić dr Miša“ i Crveni krst Zrenjanin. Akcija dobrovoljnog davanja krvi pokazala se uspešnom i dobrom, te je svaki put odaziv dobrovoljnih davalaca sve veći. Do ove akcije je preko 200 ljudi  potpisalo donorske kartice na šta su organizatori posebno ponosni.

Image11

 

Bez obzira što imam čestu krvnu grupu, smatram da ovaj moj gest nekome može mnogo da znači, zato sam se odazvao ovoj akciji. Ovo mi je 7. put da učetvujem u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, a ovako nastavljam i neku našu familijarnu tradiciju jer cela moja porodica se redovno odaziva ovakvim akcijama – kaže Dušan Radić iz Bečeja inače student Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“. Moj gest može nekome da spasi život, a mene ništa ne košta – kaže Željko Jovanović takođe zrenjaninski student.

Fordomanija

Image12

 

Ova akcija bila je namenjena Institutu za transfuziju krvi u Beogradu budući da zrenjaninska bolnica trenutno raspolaže dovoljnim količinama krvi svih krvih grupa  – rekla je dr Dragana Popov načelnica službe transfuzije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.  Na taj način smo izašli u susret potrebama Instituta i naših pacijenata koji se leče na klinikama u Beogradu. Među krvnim grupama koje su najviše deficitarne su one koje najčešće preovlađuju kod pacijenata a to su 0 i A pozitivna. Od krvi prikupljene ovom akcijom biće pravljeni koncentrovani trombociti koji su veoma bitni u lečenju teških hematomskih oboljenja. Odeljenja koja imaju najveću potražnju za transfuzijom su hirurgija, onkologija, dijaliza i  hematologija – zaključila je dr Popov.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh