I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Uhapšeno bivše odgovorno lice JKP „Razvoj“ Žitište D.K. (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su sedam osumnjičenih za malverzacije prilikom realizacije projekta sanacija i proširenje puta u opštini Žitište na relaciji Banatski dvor – Torda u periodu od 2010. do 2012. godine.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni su bivše odgovorno lice JKP „Razvoj“ Žitište D.K. (1970), bivše odgovorno lice JKP „Put“ iz Novog Sada D.V. (1959), bivše odgovorno lice JKP „Put“ iz Novog Sada P.R. (1970), odgovorno lice „Kum“ DOO iz Kikinde Z.J. (1961), odgovorni izvođač radova, angažovan od strane „Kum“ DOO iz Kikinde, D.S. (1955), odgovorni izvođač radova, angažovan od strane JKP „Put“ iz Novog Sada I. P. (1966) i nadzorni organ angažovan od strane JKP „Razvoj“ iz Žitišta P.D. (1954).

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni, u periodu od početka 2008. godine do aprila 2012. godine, prilikom realizacije projekta sanacija i proširenje puta u opštini Žitište na relaciji Banatski dvor – Torda, suprotno odredbama tadašnjeg Zakona o javnim nabavkama, posao koji je bio poveren izvođaču radova JKP „Razvoj“ iz Žitišta, ustupio podizvođačima „Put“ iz Novog Sada, a potom „Kum“ DOO iz Kikinde.

Fordomanija

Pomenute radove, kako se sumnja, na kraju je izvodilo privredno društvo „Transbis komerc“ DOO iz Zrenjanina i za njih naplatilo 225.598.726,26 dinara, dok je za iste radove od Fonda za kapitalna ulaganja naplaćen iznos od 282.886.396,24 dinara. Razliku od 57.006.072 dinara, protivpravno su prisvojila privredna društva „Kum“ DOO iz Kikinde i JKP „Put“ iz Novog Sada.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh