I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ugovor potpisan, ispravna pijaća voda za osam meseci

U Zrenjaninu je danas potpisan ugovor između Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i kompanije „Gruppo Zilio“ koja se ovim činom obavezala da će za osam meseci građanima početi da isporučuje prečišćenu i ispravnu pijaću vodu.

U prisustvu ambasadora Italije Đuzepea Manza i gradonačelnika Čedomira Janjića,  ugovor su potpisali direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Goran Tajdić i generalni menadžer kompanije „Grupo Zilio“ za Srbiju Nenad Obradović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– „Zilio“ ne donosi samo čistu vodu. Voda koja je istorijski problem ovog grada počinje da se rešava zahvaljujući inicijativi gradonačelnika. „Zilio“ donosi novi model rada i finansiranja, i nadam se da ovaj projekat neće biti koristan samo vašem gradu nego i drugim mestima koji imaju isti problem. Videćemo se za osam meseci i popiti čašu ispravne pijaće vode, rekao je ambasador Manzo.

PerSu marketi

Kompanija „Zilio“ je deo sistema Greentech koji je u berzi na Danskoj. Njihovi najveći akcionari su proizvođač guma „Pirelli“ i Banca Intesa. „Zilio“ je prisutan na svetskom tržištu 55 godina, ima preko 110 referenci izgrađenih objekata u Italiji i svetu, a u ovom trenutku upravlja nad više od 40 objekata.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovaj model ugovora je formiran za sve opštine i gradove koji nemaju mogućnosti finansiranja – dakle rizik se prenosi na izvođača radova, tako da i ostali gradovi u Vojvodini koji imaju problem sa vodom sada dobijaju jedan primer kako mogu da dođu do čiste vode bez uzimanja kredita i zaduživanja opštinskih ili gradskih uprava, rekao je generalni menadžer „Grupe Zilio“ Nenad Obradović.

Kompletno postrojenje je većim delom mobilno i poseduje zaštićenu tehnologiju sa prečistačima za arsen i bor.

– Ovo je veliki dan za grad i Zrenjanince jer smo danas krenuli u konkretne korake rešavanja pijaće vode. Građani će imati zdravu pijaću vodu i neće je plaćati više nego što to plaćaju Novosađani i Beograđani. Rešićemo i problem pijaće vode u 22 naseljena mesta i veoma sam ponosan na moje saradnike i administraciju koji su posle više pokušaja rešili ovaj decenijski problem, rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kompanija „Zilio“ će uskoro otpočeti prve radnje kako bi na jesen građani iz gradskog vodovoda pili prečišćenu vodu.

– Ugovorom su definisane obaveze na koji način će se rešiti problem zdrave pijaće vode, a ono što mi tražimo jeste da voda apsolutno zadovoljava standarde Republike Srbije. Nakon ovog potpisivanja nam predstoji izdavanje dozvola, sređivanje dokumentacije, i tada dolazimo do građevinskog dela gde određujemo mesto preuzimanja zdrave pijaće vode i način plaćanja. Ovo je prvi put da se radi ovakav projekat u kom mi ne kupujemo tehnologiju, fabriku, ne zadužujemo se, već samo plaćamo uslugu, istakao je nakon potpisivanja ugovora direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Goran Tajdić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh