I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Uglješi Šajtincu nagrada Evropske unije za književnost

Književnik Uglješa Šajtinac jedan je od dobitnika nagrade Evropske unije za književnost koja se dodeljuje najperspektivnijim mladim autorima u Evropi.

Šajtinac je nagrađen za roman „Sasvim skromni darovi“, a pored njega nagrade su dobili i Ben Bluši (Albanija), Milen Ruskov (Bugarska), Jan Nemec (Republika Češka), Makis Citas (Grčka), Odni Eir (Island), Janis Jonevs (Letonija), Armin Ohri, (Lihtenštajn), Pjer J. Mejlak (Malta), Ognjen Spahić (Crna Gora), Marent de Mor (Holandija), Birgil Oguz (Turska) i Evi Vajld (Ujedinjeno Kraljevstvo).

darovi
Nagrada Evropske unije za književnost (EUPL) otvorena je za zemlje koje učestvuju u programu Evropske unije za finansiranje kulturnog i kreativnog sektora Kreativna Evropa.

– Ova nagrada je posvećena najboljim mladim i perspektivnim autorima u Evropi, bez obzira na zemlju iz koje dolaze ili jezik kojim govore, rekla je na Frankfurtskom sajmu knjiga poverenica Evropske unije za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mlade Androula Vasiliou.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh