I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Udomimo Bleka – bivši vlasnici ga ostavili vezanog za drvo

Zbrinjavanje napuštenih pasa i mačaka deo je svakodnevnice udruženja zabrigu o životinjama koja dejstvuju na teritoriji Zrenjanina. U njihovim prihvatilištima gotovo uvek ima životinja koje čekaju nove vlasnike.

Jedan pasa kog su nedavno zbrinuli volonteri Udruženja „Beta“ nakon što se našao na ulici jeste i Blek, mlad mužjak, star nepunih godinu dana.

blek
– Budući da je vrlo negovan, nije teško zaključiti da ga je neko napustio, a da je to bilo s namerom – pokazuje i način na koji je pronađen. Na jednoj od najudaljenijih lokacija neko je ga je lancem vezao za drvo, kako bi valjda bio siguran da neće više naći put do kuće. Ta namera da se ovom psu onemogući šansa da bar sam preživi, dođe do vode, hrane i izbegne da ga neko napadne, završila se tako što su ga u tom šumarku na kraju grada, zavezanog oko drveta pronašla dvojica dečaka koji su počeli da ga tuku granama. Srećom, jedna devojka koja je prolazila uspela je da ih otera uz pretnju policijom, pričaju u „Beti“ ogorčeni postupanjem sa životinjama.

Gordana Belić iz ovog udruženja kaže da je Blek, kako su ga sami nazvali, još uvek nepoverljiv, i da prilazi devojci koja ga je spasila.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

– Vrlo je pitom i pokazuje odanost ka devojci koja ga je spasila. Željan je pažnje, maženja i društva, to je očigledno. Svaki put kada ona odlazi od njega, prati je povijenim repom i tužnim pogledom. Iznova se oseća napuštenim i zaista nam je stalo da mu što pre pronađemo novog vlasnika, kaže Belićeva.

Volonteri nemaju mogućnost i prostor da smeste ovog psa zbog čega se on i dalje nalazi na lokaciji na kojoj je pronađen. Oni ga svakodnevno obilaze, donose hranu i vodu, ali mole ljude dobre volje da pruže ruku napuštenom Bleku i obezbede mu sigurnost.

Osobe koje žele da pomognu, mogu kontaktirati Udruženje preko njihove stranice na Fejsbuku – Beta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh