I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Učestvujte u radu lokalne Skupštine preko Twittera

Projekat Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Narodne skupštine Republike Srbije „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine“, uz podršku švajcarske agencije za saradnju i razvoj (SDC), odabrao je Skupštinu grada Zrenjanina kao jednu od pet pilot lokalnih skupština u cilju prenošenja prakse javnih slušanja sa Narodne skupštine na lokalni nivo.

Projekat predviđa podršku i u vidu unapređenja učešća građana u radu lokalnih skupština.

skupstina
 Tim povodom, danas je Skupštini grada Zrenjanina uručena oprema u vrednosti oko 3.000 evra, namenjena za inovativne vidove komunikacije, učešće građana u radu Skupštine i donošenju odluka putem „tvitera“, kao i korišćenja ostalih društvenih mreža. Oprema uključuje laptop s pratećim operativnim sistemom i programima, projektor i interaktivnu magnetnu tablu s mobilnim postoljem i kompletnom pratećom opremom, a postavljanje je počelo danas u Baroknoj sali Gradske kuće, gde se i održavaju skupštinska zasedanja.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
Oprema je namenjena za rad na skupštinskim sednicama, za prezentacije, javna slušanja i druge javne skupove Skupštine grada. Gradski odbornici prilikom sednica Skupštine grada, kao i građani, mogu se uključivati u rad Skupštine putem društvenih mreža i slati svoje predloge.
 
O samom projektu i učešću Skupštine grada Zrenjanina u njemu danas su na konferenciji za novinare govorili predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić i rukovodilac projekta UNDP-a Biljana Ledeničan, a konferenciji su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić i pomoćnik sekretara Skupštine grada Dragana Lazić.

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Radovan Bulajić, o realizaciji projekta je rekao:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Kao jedna od prvih aktivnosti koja se realizuje u saradnji Skupštine grada Zrenjanina i projekta UNDP/SDC, 24. juna 2014. će se održati prvo javno slušanje na temu Nacrta Strategije održivog razvoja Grada Zrenjanina za period 2014-2020. Ovim putem želim da pozovem sve građane i zainteresovane organizacije radi obezbeđivanja učešća u donošenju jedinstvenog, kvalitetnog rešenja od opšteg društvenog interesa za građane Zrenjanina. Prijavljivanje se može izvršiti u Kancelariji za brze odgovore, a zainteresovani se takođe mogu uključiti s eventualnim sugestijama i predlozima putem društvenih mreža, prvenstveno tvitera.
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERABiljana Ledeničan, rukovodilac projekta UNDP-a, sa zadovoljstvom je istakla da je Skupština grada Zrenjanina prva Skupština koja će pilotirati jedno javno slušanje na lokalu.

– Projekat predviđa podršku unapređenju učešća građana u radu Skupštine grada, i ovom prilikom poklanja opremu namenjenu za inovativne vidove komunikacije, poput tvitera i drugih društvenih mreža, koja će se koristiti i na javnom slušanju koje podržava projekat. Uvođenje ovakvih katalitičkih promena u društvu doprinosi ubrzanju opšteg društveno-ekonomskog razvoja, što svakako zahteva viziju i otvorenost ka inovacijama, ali, prvenstveno, brigu za mišljenje građana koje zastupa. Postavljanje ovakvih platformi za vođenje debata ima za cilj uspostavljanje šire konsultacije. Nova tehnološka dostignuća postavljaju tempo odlučivanju i jedini način da se u što kraćem roku obradi tema u koju može da se uključi što veći broj različitih interesnih strana – navela je Biljana Ledeničan.

 

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh