I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Učenicima škole „9. maj“ uručene knjige i paketići

Pokrajinski poslanik Darko Bađok i izdavačka kuća Sezam Book uručili su danas novogodišnje poklone učenicima Osnovne i srednje škole „9.maj“ u Zrenjaninu. Učenicima su podeljeni paketići, a knjižni fond školske biblioteke obogaćen je novim knjigama.

9maj1
Direktorka škole Snežana Oluški kaže da društveno odgovorne firme i pojedinci krajem svake godine posećuju njihovu školu i pomažu učenicima.

– Pokrajinski poslanik Darko Bađok obratio mi se sa idejom da se ovaj put obrati pažnja na decu koja više nisu deca i koja više ne veruju u deda mraza, ali da kao i svi, zaslužuju da osete čari praznika, rekla je Oluški.

Vlasnik izdavačke kuće Sezam Book, Branko Bukvić rekao je da je današnja akcija jedna u nizu pomoći kojim je do sada pomogao nekoliko ustanova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Osmog marta oformili smo internu biblioteku u Sigurnoj kući, a za Uskrs smo i okrečili njihove prostorije. Pomogli smo i seoskim školama, a sada nam je bila želja da obradujemo decu škole „9.maj“ knjigama za njihovu internu biblioteku, rekao je Bukvić.

Oluški je ovom prilikom podsetila na problematičnu svakodnevnicu sa kojom se škola ovih dana nosi. Izdvojeni objekat u dvorištu zgrade u kom se radilo sa decom koja imaju najteže smetnje, zabranjen je za upotrebu zbog nebezbednih uslova.

– Uslovi su se draštično pogoršali, krov propušta vodu i postoji mogućnost da se obruši, a istovremeno dolazi do direktnog kontakta sa električnom energijom pa posledice mogu da budu daleko veće. Ove prostorije bile su korištene kao učionice za decu koja imaju najveća oštećenja s obzirom da glavna zgrada škole potpuno neuslovna. Naime, sve učionice su na spratu, a u zgradi ne postoje toaleti. Deca koja imaju najteže smetnje i koja vrlo često nemaju izgrađene higijenske navike, bila su smeštena ovde gde ima toaleta, i to je bio jedini način da budu uključeni u nastavni proces. Učenici su sada u glavnoj zgradi, radimo u tri smene, rekla je Oluški.

9maj

Ona je dodala i da bi projekat kompletne sanacije i uređenja objekta iznosio 25 miliona dinara, od kojih bi 15 miliona u prvoj fazi rešilo osnovne probleme i omogućilo vraćanje učenika u učioonice. Kako je navela, postoje indicije da će rešavanje ovog problema biti obuhvaćeno gradskim budžetom za 2014. godinu, a potražiće se i pomoć pokrajine.

– Pozivam sve građane grada Zrenjanina, pokrajine i države da obrate pažnju na ovu školu i da je izuzetno bitno da se sprovede dalje akcija uređenja ovih prostorija. Obzirom da je dokumentacija već urađena, i da je poznato koliko je sredstava neophodno za prvu i drugu fazu, vreme je da se požuri i posao završi zbog ove dece, naročito što su ovo deca sa posebnim potrebama, apelovao je Bađok.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh