I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Zrenjaninu za dve godine ubijeno 4026 pasa!

Predstavnici udruženja „Link plus“, koje se bavi zaštitom životinja, naveli su da je u zrenjaninskom prihvatilištu u 2012. godini i za prvih devet meseci prošle godine, izvršena eutanazija nad 4.026 pasa.

Predsednica Upravnog odbora ovog udruženja Nataša Vukmirović izjavila je za Radio televiziju Vojvodine da se u podacima prihvatilišta navodi da su psi bili bolesni i agresivni. Vukmirović kaže da je u to teško poverovati jer je, na primer u Beogradu tokom 2012. godine uspavano 17 pasa, dok je u Zrenjaninu u tom periodu usmrćeno 2.200 pasa.

– „Dugo smo čekali na odgovore nadležnih, a kada smo ih napokon dobili, oni su bili na čak 29 strana. Očekujemo da nadležno javno tužilaštvo i republička veterinarska inspekcija, kojima smo podneli prijavu, preduzmu sve mere kako bi se kaznila odgovorna lica i kako bi odmah bilo zaustavljeno dalje izvršenje istog krivičnog dela, rekla je Vukmirovićka.

U zrenjaninskom JKP „Čistoća i zelenilo“, u čijoj nadležnosti je prihvatilište za pse, rekli su za RTV da nemaju komentar i da su za slučaj saznali iz medija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Izvor: RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh