I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

U Zrenjaninu uspešno održana šesta Noć istraživača (VIDEO)

Bogatim, zanimljivim i raznovrsnim popodnevnim i večernjim programima, tim Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Zrenjanina pod sloganom “Istraži, prikaži, znanje pokaži“ i ove godine je uspešno organizovao šestu po redu manifestaciju „Noć istraživača 2016”.

noc-istrazivaca1

Svečano otvaranje manifestacije je održano u prostorijama Kulturnog centra Zrenjanina. Prisutne je u ime domaćina prvo pozdravio direktor Kulturnog centra Goran Marinković, nakon čega je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić izrazio svoje zadovoljstvo što su u okviru ovogodišnjeg događaja uključene i osnovne škole iz okolnih naselja, što čini ovu manifestaciju izuzetno posećenom, i što će, na kraju uspeti da zainteresuje mlade sugrađane da istražuju i da se bave naukom.

Direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija prof dr Milorad Rančić istakao je da je „Noć istraživača 2016” manifestacija znanja, nauke, tehnike, druženja i dečije radosti. Sa nadom da će ove godine oboriti rekord posećenosti, direktor je naveo, da će sledeće godine pokušati da organizuju i Festival tehnike, koji će trajati više dana i sa kojih će svi posetioci poneti sa sobom nova iskustva i znanja. Šestu „Noć istraživača 2016” je svečano otvorila koordinatorka manifestacije profesor dr Danijela M. Jašin.

Fordomanija

noc-istrazivaca6

noc-istrazivaca2

noc-istrazivaca3

noc-istrazivaca4

noc-istrazivaca5

Tokom popodnevnih dešavanja, Zrenjaninci svih uzrasta prisustvovali su, učestvovali i uživali u višesatnim COOL naučnim programima na pet lokacija u gradu. Na Trgu slobode su bili izloženi nagradni radovi mladih istraživača, koji su na temu omiljenog ctranog filma “Frozen” pokazali svoje umetničke talente. Mališanima su u Gradskoj Narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” priredili zanimljive radionice, a na Kamernoj sceni Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” učiteljica Sonja Vujaković je sa svojim saradnicima, pretvorila scenu u Ledeni dvorac u kom su se devojčice, maskirane u princeze zime takmičile za titulu Ledene princeze. Ledena princeza, jer je tema ovogodišnje manifestacije COOL, u smislu biti kul, ali i leda, snega, pahuljica i naravno sladoleda.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

noc-istrazivaca

Uz Narodno pozorište i Gradsku biblioteku, svoja vrata neverovatnim naučnim sadržajima, novitetima iz sveta tehnologije i tehnike otvorili su Kulturni centar, Narodni muzej i Barokna sala Gradske kuće. Magovi iz oblasti IT tehnologija Željko Petrušić i Milan Milićev su sve posetioce radionica u Kulturnom centru odveli u neverovatan svet Virtuelne Stvarnosti, svojevrsnog načina interakcije sa digitalnim okruženjem i ogromnim potencijalom u domenu nauke, obrazovanja, turizma, 3D modelovanja i drugih oblasti. Dok su trajale radionice, na velikoj sceni Kulturnog centra je nastupao hor “Supernova”, nakon čega je usledio kviz za učenike osnovnih škola, pod nazivom „Voda, led sladoled“. Vredne nagrade pobednicima obezbedili su Persu supermarketi, Erste banka, Fokus škola stranih jezika i knjižara Birooprema.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije bio je grad Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

Pogledajte kako je izgledala ovogodišnja manifestacija:

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh