I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

U Zrenjaninu održani sedmi „Dani Milihbrota“

Miris tradicionalnog nemačkog kolača Milihbrota širio se danas Kulturnim centrom u kom je održana istoimena manifestacija posvećena negovanju nemačke kulture i tradicije.

„Dan Milihbrota“ održava se sedmi put u kontinuitetu, u organizaciji nemačkog humanitarnog udruženja „Veliki Bečkerek“.

– Manifestacija je zamišljena kao okupljanje svih nacionalnosti koje žive u našem gradu a ne samo nemačkog naroda, izjavio je predsednik udruženja Ervin Buheker.

I Taxi Zrenjanin

Program je otvoren izložbom slika Jelene Abraham, dok je udruženje „Gradnulički biseri“ izvelo banatske izvorne pesme. Učenici osnovne škole „Servo Mihalj“ recitovali su pesme na mađarskom jeziku, a članice plesnog kluba „Free dance“ predstavile su publici jednu od svojih koreografija. Za muzički program bili su zaduženi Peter Zubnar, koji je izveo nekoliko instrumentala na trubi, i tenor Goda Ondrej.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Mlečni hleb je tradicionalna nemačka poslastica koja se najčešće jede ujutru, uz belu kafu. Za titulu najlepšeg Milihbrota, ove godine takmičilo se oko 40 kolača, što je veliki porast u odnosu na prvu manifestaciju na kojoj ih je bilo četiri, istakla je Mirjana Vujičić sekretar udruženja.

Ona je dodala da je jedan od ciljeva današnjeg okupljanja bilo i „podsećanje na stare nemačke recepte i poslastice kako se ne bi zaboravili“.

Najbolji kolač, prema oceni stručnog žirija, napravila je Roza Bilal. Drugo mesto osvojila je Olgica Apostolović, a treće Nada Berar.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh