I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

U Zrenjaninu održani sedmi „Dani Milihbrota“

Miris tradicionalnog nemačkog kolača Milihbrota širio se danas Kulturnim centrom u kom je održana istoimena manifestacija posvećena negovanju nemačke kulture i tradicije.

„Dan Milihbrota“ održava se sedmi put u kontinuitetu, u organizaciji nemačkog humanitarnog udruženja „Veliki Bečkerek“.

– Manifestacija je zamišljena kao okupljanje svih nacionalnosti koje žive u našem gradu a ne samo nemačkog naroda, izjavio je predsednik udruženja Ervin Buheker.

PerSu marketi

Program je otvoren izložbom slika Jelene Abraham, dok je udruženje „Gradnulički biseri“ izvelo banatske izvorne pesme. Učenici osnovne škole „Servo Mihalj“ recitovali su pesme na mađarskom jeziku, a članice plesnog kluba „Free dance“ predstavile su publici jednu od svojih koreografija. Za muzički program bili su zaduženi Peter Zubnar, koji je izveo nekoliko instrumentala na trubi, i tenor Goda Ondrej.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Mlečni hleb je tradicionalna nemačka poslastica koja se najčešće jede ujutru, uz belu kafu. Za titulu najlepšeg Milihbrota, ove godine takmičilo se oko 40 kolača, što je veliki porast u odnosu na prvu manifestaciju na kojoj ih je bilo četiri, istakla je Mirjana Vujičić sekretar udruženja.

Ona je dodala da je jedan od ciljeva današnjeg okupljanja bilo i „podsećanje na stare nemačke recepte i poslastice kako se ne bi zaboravili“.

Najbolji kolač, prema oceni stručnog žirija, napravila je Roza Bilal. Drugo mesto osvojila je Olgica Apostolović, a treće Nada Berar.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh