I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

U Zrenjaninu održana promocija vojnog poziva

Mešovita ekipa Vojne akademije i gimnazije je u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin, održala promociju vojnog poziva u sklopu sveobuhvatnih priprema za kvalitetnu i pravovremenu realizaciju konkursa za prijem kandidata iz građanstva u Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA, u školskoj 2017/2018. godini.

Načelnik odseka za pitanje kadeta i slušalaca, potpukovnik Uroš Domazet je istakao, da cilj ovih prezentacija jeste, da se budući kandidati što bolje upoznaju sa uslovima koje Ministarstvo odbrane njima nudi.

-U pitanju su uslovi obezbeđivanja studiranja na budžetu, smeštaj u internatu, kvalitena ishrana, uniforma, besplatna literatura, udžbenici i mesečno stipendiranje u iznosu od 9000 do 15.000 dinara, u zavisnosti od prosečne ocene. Po završetku studiranja, dobijaju se diplome po akreditovanim studijskim programima, koji su pristupni u našoj zemlji i u svetu, nakon čega postoji mogućnost sigurnog i stalnog zaposlenja – rekao nam je potpukovnik.

Fordomanija

Da bi kandidati, učenici, koji završe osnovnu ili srednju školu, uspešno konkurisali, moraju da ispune opšte i posebne uslove, koji se mogu naći na sajtu Ministartva odbrane Republike Srbije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kadetkinja treće godine na studijskom programu javnih finansija, Maša Ilić iz Kaća je za naš portal izjavila, da je zadovoljna dosadašnjim boravkom na Vojnoj akademiji, i da su ispiti i ceo nastavni program veoma kvalitetni i poučni. Ona je na kraju dodala da nakon završetka školovanja, želi da se zaposli u finansijskoj službi.

Promociji su, zajedno sa roditeljima, prisustvovali učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa područja Srednjobanatskog upravnog okruga.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh