I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

U Zrenjaninu održan Sajam kultura „Global Village“

Studenti iz Ukrajine, Azerbejdžana, Poljske, Tunisa i Tajvana predstavili su Zrenjanincima običaje, kulturu i različitost svojih zemalja u okviru Sajma kulture „Global village“. Sajam je održan u holu Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ koji je ovaj događaj organizovao sa studentskom organizacijom AIESEC u Zrenjaninu.

„Global village“ pripremili su inostrani studenti koji provode ovo leto u Zrenjaninu radeći na velikom projektu „Život bez granica“.

aiesec-global-village

„Sajam kulture bio je idealna prilika da naši sugrađani kroz prezentacije saznaju zanimljive informacije o  zemljama, običajima i religijama naših gostiju i da uvide u čemu smo slični, a u čemu različiti “, rekla je za I love Zrenjanin PR menadžerka AIESEC-a u Zrenjaninu Suzana Šašić. 

PerSu marketi

Šašić je podsetila da je  Sajam pre Zrenjanina održan i u Beogradu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zahvaljujući AIESEC-ovom programu internacionalne razmene, studenti iz inostranstva zadržaće se u Zrenjaninu dva meseca. Tokom svog boravka, akcenat stavljaju na pojam „različitosti“, o kojoj edukuju zrenjaninske školarce da uoče koliko svi imamo iste ili slične probleme iako živimo u različitim delovima sveta.

global-village

Studentkinja menadžmenta iz Tunisa, Rahma Triki ističe da je došla u naš grad kako bi sticala nova iskustva i pomogla srednjoškolcima u neformalnom obrazovanju.  Svoju zemlju je predstavila prezentacijom tradicionalnih specijaliteta, odevnih predmeta i religije.

Ukrajinac Andriy Shvets kaže da je kroz projekat unapredio svoje komunikacione veštine i naučio više o istoriji naše zemlje. Iako boravi u Zrenjaninu, posetio je Novi Sad i Suboticu u kojima su mu se dopale monumantalne građevine, a ističe da ga najviše oduševljavaju mentalitet i gostoprimstvo našeg naroda.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh