I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Zrenjaninu obeležena školska slava „Sveti Sava“

Školska slava „Sveti Sava“ obeležena je danas u svim školama u Zrenjaninu uz prigodan program koji su učenici pripremali sa svojim učiteljima i nastavnicima.

Priredbama su prisustvovali lokalni čelnici, a u Osnovnoj i srednjoj školi „9.maj“ održana je i primopredaja kumstva školske slave.

sveti-sava-9maj-5

U ime prošlogodišnjeg kuma, direktora „Mlekoprodukta“ Živanka Radovančeva, njegov zamenik Đuro Jarić predao je kumstvo ovogodišnjem kumu Stevi Kočalki vlasniku firme „Valor“, uz reči da su bili ponosni što su u proteklih godinu dana imali važnu ulogu, te da će i ubuduće podržavati sve aktivnosti te škole.

I Taxi Zrenjanin

Novi kum je poziv škole „9.maj“ doživeo kao veliko priznanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Tradicija koja je pre 20 godina ustanovljena tako da se ova slava obeležava u svim školama je nešto vrlo pozitivno i predstavlja vrednu tekovinu koju ćemo kroz ovaj primer nastaviti da održavamo. Verujem da ćemo i kao firma i ja kao pojedinac nastaviti da podržavamo školske akcije i pozivam sve dobre ljude da se uključe kada budu pozivani da učestvuju u ovakvim aktivnostima, rekao je Kočalka.

sveti-sava-9maj-4

Direktorka škole „9.maj“ Snežana Oluški čestitala je deci i nastavnom osoblju školsku slavu i ovom prilikom istakla izuzetan uspeh koji je ostvarila Valentina Manojlov, učenica te škole.

Valentina je dobitnica prestižne državne nagrade koju dodeljuju ministar prosvete. Danas ću imati čast da sa njom kao prisustvujem svečanom uručenju plakete, Svetosavske nagrade kod premijera, predsednika države i ministra prosvete. Ona je naša maturantkinja smera konfekcijski šivač, a nagradu je osvojila zahvaljujući odličnom uspehu, i odličnim rezultatima u sportu. Osvajač je trećeg mesta u stonom tenisu u Belgiji na specijalnoj olimpijadi, rekla je Oluški.

sveti-sava-9maj-2

 

sveti-sava-9.maj-1

Proslavi školske slave prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

– Grad Zrenjanin se ne seti ove škole samo na današnji dan nego aktivno učestvuje u niz akcija koje smo imali u proteklom vremenskom periodu. Grad je tu i da posećuje ali i da pomaže, od izdavanja sredstava iz budžeta do opremanja objekata koji služe za razvoj ove dece. Ove godine ćemo otpočeti rekonstrukciju ove škole, najavio je Santovac.

Slavski kolač je rezao sveštenik Veselin Vlaškalin, starešina hrama Svetog Arhangela Mihaila.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh