I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Zrenjaninu obeležen Svetski dan higijene ruku

Svetski dan higijene ruku obeležava se svake godine 5. maja u većini zdravstvenih ustanova u zemlji.

Ovaj dan ustanovljen je 2009. godine kada je Svetska zdravstvena organizacija pokrenula globalnu kampanju pod nazivom „Sačuvajte živote – operite ruke“. Cilj akcija je da se ukaže na značaj higijene ruku zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

ruke

Dom zdravlja „dr Boško Vrebalov“ registrovao se ove godine na spisak članova kampanje i na taj način pristupio globalnoj kampanji. Zaposleni u zrenjaninskom Domu zdravlja organizovali su tribinu u Srednjoj medicinskoj školi na temu higijene ruku, gde je budućim zdravstvenim radnicima ukazano na značaj ove osnovne, najjednostavnije i najjeftinije mere prevencije bolničkih infekcija.

PerSu marketi

Svake godine, milioni pacijenata u celom svetu dobiju neku od bolničkih infekcija. One su jedan od najčešćih neželjenih stanja vezanih za zdravstvenu negu, a stvaran broj pacijenata sa bolničkom infekcijom je teško utvrditi zbog teškoća u prikupljanju pouzdanih podataka. Infekcije je moguće prevenirati i sprovođenjem postupaka higijene ruku zaposlenih, u pravo vreme i na pravi način.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh