I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

U Zrenjaninu obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Zrenjanin i Policijska uprava Zrenjanin – Odsek pogranične policije za strance i suzbijanje ilegalne migracije i trgovine ljudima, obeležili su juče na u centru grada Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

trgovina-ljudima

Sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević izjavila je za naš portal da ovim i sličnim akcijama žele da pomognu ugroženim licima i da skrenu pažnju građanima da je trgovina ljudi moderno ropstvo, zloupotreba ljudskih prava i jedno od najprofitabilnijih krivičnih radnji. Dodala je da članovi Crvenog krsta zajedno sa Policijskom upravom, Centrom za socijalni rad i Sigurnom kućom tokom cele godine organizuju edukacije preventivnog karaktera, u okviru kojih su između ostalih obuhvaćeni mladi – učenici osnovnih i srednjih škola i pripadnici romske zajednice.

Ispred Policijske Uprave Zrenjanin Borislav Kočić nam je rekao da su prema poslednjim podacima na teritoriji Srednjobanatskog okruga imali 12 krivičnih prijava protiv 22 izvršioca ovih nedela, od kojih 17 muškaraca, 5 žena. Istakao je da, iako se ovim krivičnim delom najčešće bave muškarci, u poslednje vreme je primećen veliki broj izvršioca trgovine ljudima i ženskog pola.

Fordomanija

trgovina-ljudima1

U okviru akcije u centru grada su sinoć postavljene lutke, koje simbolizuju žrtve trgovine ljudima. Članovi Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin su pored pruženja informacija zainteresovanim sugrađanima, sprovodili i anketu o trgovini ljudima. Organizatori su mislili i na najmlađe – njima su priredili kreativne društvene igre, preko kojih su ih upoznavali sa ovom temom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh