I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Zrenjaninu obeležen Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

Crveni krst Zrenjanin i ove godine obeležio je Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a. Akciju su podržali Kancelarija za mlade i Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin – Savetovalište za mlade.

crveni krst

Akcija pod motom „Popunimo prazninu u znanju, prevenciji i podršci osobama koje žive sa HIV-om“ podrazumeva  sledeće aktivnosti:

Akcija u centru grada – U ponedeljak 1. decembra je postavljen štand u centru grada na kome su Članovi Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin i Kancelarije za mlade građanima delili crvene trakice, brošure, liflete, kondome, priveske i drugi propagandni materijal štampan povodom kampanje protiv HIV-a i AIDS-a. Štand je postavljen u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića. U centru grada mladi su anketirali sugrađane sa ciljem da se stekne uvid o saznanjima ljudi u lokalnoj zajednici o HIV/AIDS-u. Na štandu su se mogle dobiti i informacije i odgovori na pitanja o HIV/AIDS-u.

I Taxi Zrenjanin

Članovi Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin su načinili ribon od crvenih balona i upriličili šetnju centrom grada. Ribon od crvenih balona postavljen je u spomen žrtvama HIV/AIDS-a.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Akcija u školama – Mladi edukatori OTJ CK Zrenjanin su 1. decembra održali niz predavanja na temu prevencije HIV/AIDS-a u zrenjaninskim osnovnim i srednjim školama. Nakon uvodnog predavanja i demonstracije pravilne upotrebe kondoma prikazan je i edukativni film Crvenog krsta „Dečko koji se stideo“ i potom davali odgovori na pitanja. Prilikom poseta školama volonteri su delili promotivni i edukativni materijal. Predavanja traju tokom decembra meseca po utvrđenom rasporedu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh