I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Zrenjaninu izolovan virus gripa A (H3)

U Zrenjaninu je registrovan visok intenzitet aktivnosti virusa gripa i prema ocenama epidemiologa, prisutan je rastući trend broja obolelih sa simptomima karakterističnim za grip.

– Infekcija virusom gripa potvrđena je laboratorijski u uzorcima uzetim od šestoro obolelih sa tipičnom kliničkom slikom gripa. U svim slučajevima izolovan je virus gripa A (H3). Najveći broj obolelih i dalje je prisutan u uzrastu od 5-14 godina, međutim, beleži se i značajan porast broja obolelih starosti od 30 do 60 godina. Za sada, na području Srednjobanatskog okruga nisu registrovani slučajevi smrtnog ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa obolevanjem od gripa, rečeno je portalu I love Zrenjanin u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin.

U ovoj instituciji kažu i da je na području Centralne Srbije izolovan takođe i virus influence tipa B, te da se ne može isključiti da osobe koje su već preležale grip u ovoj sezoni ponovo obole od gripa, ali uzrokovanog drugim tipom virusa, budući da infekcija jednim tipom virusa ne daje zaštitu i protiv drugog.

PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh