I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Zrenjanin stigla vakcina protiv gripa

Vakcine protiv sezonskog gripa stigle su u Dom zdravlja “dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu i odmah su raspodeljene po gradskim i seoskim ambulantana, a određena doza raspodeljena je i u Dečiji dispanzer. Kako je jutros saopštio Dom zdravlja, ukupan broj prispelih doza je 3500.

Vaxigrip vakcina rađena je po preporuci Svetske zdravstvene organizacije i odgovara izolovanim sojevima virusa severne hemisvere naše Zenlje za 2016/2017 godinu. Mogu je primiti i deca starija od 6 meseci.

vakcinacija

Kako je navedeno u saopštenju Doma zdravlja, vakcina se preporučuje osobama sa hroničnim poremećajem plućnog i kardiovaskularnog sistema, metaboličkim poremećajima (posebno osobama obolelim od šećerne bolesti), poremećajima rada bubrega, osobama sa oslabljenim imunitetom.

PerSu marketi

-Preporuka ministarstva je da vakcinu prime i osobe smeštene u gerontološkim centrima, kao i osobe zaposlene i smeštene u ustanovama zdravstvene zaštite, svi stariji od 65 godina i oni koji su zaposleni u javnim službama koje su u riziku. Trudnice i gojazne osobe takođe spadaju u grupu kojima je preporučeno da prime ovu vakcinu. Imunizaciju treba odložiti u slučaju bolesti sa povišenom telesnom temperaturom ili akutne infekcije. Vreme potrebno za sticanje imuniteta je dve do tri nedelje nakon primanja vakcine, a organizam je zastićen od 6 do 12 meseci, kažu u Domu zdravlja „dr Boško Vrebalov“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Svi koji spadaju u rizične grupe ili žele da se vakcinišu mogu se javiti svom izabranom lekaru u matičnoj ambulanti koji će ih uputiti u dalju proceduru.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh