I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U toku košenje zelenih površina u gradu

Gradskom odlukom o održavanju komunalne higijene propisano je da se košenje trave na javnim površinama vrši po potrebi, a najkasnije kada visina trave dostigne 25 cm s tim da se prvo košenje mora obaviti do 15. aprila tekuće godine.

Cistoca (2)

Kada će sezona košenja biti započeta i koliko će trajati najviše zavisi od vremenskih uslova. Ove godine, Služba za održavanje javnih zelenih površina, sa košenjem krenula je 16. marta. Do sada je pokošena trava: u Centru, na Novom parkingu, Žitnom Trgu, naseljima D1, D2, D3, Ruža Šulman, Mala Amerika, u Naftaškom naselju, na Bagljašu i Novoj pijaci, u parkovima (Plankert, Čokliget, Karađorđev, Šećeranski, Putnikovo, Železnički, Spomen park, Brankovan, Trg D.Obradovića, Park Mladosti), na dečijim igralištima koja se nalaze u ulicama Milentija Popovića, Pariske Komune, Goce Delčeva, Mladena Stojanovića i Stražilovskoj ulici.

Takođe, trava je pokošena i na zelenim površinama u ulicama Magistrala, Nikole Pašića, Beogradskoj, Ž.Zrenjanina, Cara Dušana, Miletićevoj, Pančevačkoj, Principovoj, Banatskoj, Baranjskoj, Despota Stefana, Zorana Kamenkovića, Koče Kolarova, na Centralnom, Tomaševačkom i Temišvarskom groblju, kao i na kružnim raskrsnicama i Stadionu Benfil. Prioritet u košenju ima tzv. „plava zona“ u koju spadaju Centar, Novi parking i Trg JNA, potom gradski parkovi (Plankert, Čokliget, Karađorđev, Šećeranski, Železnički, Putnikovo, Spomen park na Bagljašu, Brankovan, TRG Dositeja Obradovića, Park Mladosti), ulice: magistrala,Nikole Pašića, Žarka Zrenjanina, Cara Dušana, Miletićeva, Pančevačka, Principova, Despot Stefana, Baranjsaka, Banatska, Vardarska – Madač Imrea, Zorana Kamenkovića, naselja Bagljaš, Brigadira Ristića, Duvanika, Dunavska, Mala Amerika, Ruže Šulman, D1, D2, D3, Jovana Popovića, Uroša Predića, Ive Andrića kao i dečija igrališta.

I Taxi Zrenjanin

Služba za održavanje javno – zelenih površina po vrlo povoljnim cenama pruža pravnim i fizičkim licima sledeće usluge:

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Projektovanje i formiranje novih zelenih površina uz planiranje zemljišta (sejanje trave, postavljanje tepih trave, sadnja sezonskog cveća, lišćara, četinara i šiblja)

– Košenje zelenih površina, kao i neuređenih zelenih površina (krčenje)

– Sadnja ruža, okopavanje, zagrtanje i odgrtanje istih

– Orezivanje, vađenje, okopavanje i sadnja žive ograde

– Rad sa hidrauličnom korpom na orezivanju stabala

– Formiranje krošnji stabala, kao i seča starih i stabala sklonih padu

– Transport sadnog materijala

– Vađenje panjeva iveračem

– Grabuljanje lišća sa odnošenjem

– Aranžiranje poslovnih prostorija

– Zaštita i negovanje zelenila i cvetnih leja od inžinjera iz Službe za održavanje javno zelenih površina, pravna i fizička lica mogu dobiti sve savete iz oblasti pejzažne arhitekture i hortikulture.

Sve informacije pravna i fizička lica mogu dobiti putem telefona 023/522-350 lokal 123, ili u sedištu preduzeća u ulici Beogradska 17, svakog radnog dana od 7-15 časova.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh