I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

U Tehničkoj školi otvoren kabinet za učenike naftaškog smera

U Tehničkoj školi u Zrenjaninu danas je u okviru programa Kompanije NIS „Energija znanja“ svečano otvoren kabinet za održavanje teorijske nastave i za učenike naftaškog smera.

ucionica

Ovaj projekat realizovan je zahvaljujući saradnji kompanije NIS i Tehničke škole sa ciljem da se unaprede i osavremene uslovi za izvođenje nastave za učenike druge i treće godine na smeru rukovalac postrojenjima u proizvodnji nafte i gasa.

Otvaranju kabineta prisustvovali su zamennik generalnog direktora NIS-a Andrej Šibanov, savetnica u Ministarstvu prosvete Gabrijela Grujić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Njih je, pored učenika ove škole, pozdravio i direktor Milinko Babić.

I Taxi Zrenjanin

-Tehnička škola je od svog osnivanja iškolovala stotine generacija najrazličitijih profila mašinske, elektro i saobraćajne struke. Tradicija školovanja u oblasti nafte i gasa seže u prošlost kada je naša škola u granicama bivše države uspešno školovala ove kadrove, a onda smo u poslednje tri godine obnovili tu praksu kroz saradnju sa kompanijom NIS. O dobroj saradnji koju imamo, govori i ovo današnje otvaranje modernog kabineta za učenike naftaškog smera. Danas je u državi vrlo aktuelna priča dualnog obrazovanja, a mi ga sa NIS-om sprovodimo pune dve godine. Ovaj posao pomoći će mladima da pronađu posao, a privreedi da dobije stručan kadar, istakao je direktor Tehničke škole u Zrenjaninu, Milinko Babić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

ucionica1

Zamenik generalnog direktora Kompanije NIS, Andrej Šibanov, podsetio je na početak saradnje sa Tehničkom školom.

– Memorandum o saradnji sa Tehničkom školom potpisali smo u septembru 2013. godine i od tada smo uradili mnoge zajedničke aktivnosti. U školskoj godini 2014/2015 pokrenuli, nakon 22 godine pauze, pokrenuli smo školovanje učenika za zanimanje Rukovalac postrojenja u proizvodnji nafte i gasa. Pored stručnog kadra, iskusnih inženjera za teorijsku nastavu, učenicima smo obezbedili i praksu na našim proizvodnim postrojenjima. Otvaranje ove savremene učionice omogućiće generacijama učenika nova znanja i kvalitetno školovanje. Po završenom školovanju učenici mogu da nastave svoje stručno usavršavanje u NIS-u, a mi kao kompanija dobićemo mlade, obrazovne ljude koji su temelj naše budućnosti, rekao je Šibanov prisutnima.

Novi kabinet opremljen je specijalnom opremom iz oblasti proizvodnje nafte i gasa i izvođenja bušenja, što će učenicima omogućiti da na brz i lak način svoje znanje kasnije primene u praksi.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić pohvalio je dosadašnju dobru saradnju grada i obrazovnih institucija u Zrenjaninu sa kompanijom NIS.

– Mi ovde povezujemo prosvetu, naše srednje pkole i visokoškolske ustanove sa privredom, i ovo jeste najbolji primer kako to treba da izgleda, zaključio je gradonačelnik.

Program Energija znanja podrazumeva partnerstvo sa obrazovnim institucijama u zemlji na školovanju mladih stručnjaka, čime se proširuje i baza stručnih kadrova koji svoju karijeru mogu da ostvare u NIS-u.

ucinica2

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh