I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U subotu tradicionalni Festival kobasica u Belom Blatu

Članovi Udruženja kuvara amatera, negovatelja starih običaja i zaštitnika životne sredine u saradnji sa Mesnom zajednicom Belo Blato i Osnovnom školom “Bratstvo jedinstvo“, 11. februara organizuju tradicionalni, četvrti po redu Festival kobasica.

Organizatori će takmičare, goste i zainteresovane građane dočekati sa domaćom rakijom i tradicionalnim doručkom – pečenom džigericom, slaninom, kiselim kupusom i pekarskim hlebom.

Festival će početi u 8 sati dolaskom takmičara, nakon čega će od 11h početi takmičenje u pravljenju i punjenju kobasica. Od 11 sati i 30 minuta počeće takmičenje za izbor najboljih domaćih rakija, a od 13h ocenjivanje predatih pečenih kobasica. U 15 sati sledi proglašenje pobednika i uručenje nagrada.

PerSu marketi

Udruženja i ekipe koje žele da se takmiče u pravljenju i pečenju kobasica, moraju da broje od četiri do šest članova, a zadatak će im biti da od dobijenih 5 kg mesa žiriju predaju 30 cm pečene i 30 cm sveže kobasice. Žiri će tokom festivala ocenjivati tok pripremanja kobasica, estetski izgled sveže kobasice, ukus i izgled pečene kobasice kao i dekoraciju stola i posluženja. Domaćini će učesnicima obezbediti meso, creva za kobasice i stolove, dok će takmičari trebati da ponesu mašinu za mlevenje mesa, posude za meso, alat za punjenje kobasica, začine, dekoraciju za sto i neizbežnu domaću rakiju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prisutni će tokom festivala moći da kupe sveže i pečene kobasice, tradicionalni beloblatski svinjski paprikaš, rakiju i vino, kao i da probaju domaće kolače, pravljene po receptima naših baka.

Za goste koji dolaze iz udaljenijih mesta, ili koji nameravaju duže da se vesele, postoji mogućnost smeštaja u selu po pristupačnim cenama.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh