I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U slavu Božića i pomen na ruske prijatelje (VIDEO)

Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ ponovo je oduševilo zrenjaninsku publiku sada već tradicionalnim koncertom na Božić.

Ovo je kruna sezone i nagrada za rad u protekloj godini. Ovim koncertom slavimo praznike koji još traju, a ove godine pevali smo i u znak poštovanja i sećanja na  naše tragično nastradale prijatelje,  članove ruskog hora „Aleksandrov“. Zbog toga je na repertoraru bila i „Tonkaja Arjabina“ – rekao je đakon Predrag Nenin predsednik PD „Prepodobni Rafailo Banatski“.

Tokom prethodne godine hor je osim više zapaženih nastupa u Srbiji svoj rad prezentovao i na nekoliko festivala u inostranstvu. – Takvim nastupima osim što prezentujemo sebe i našu kulturu, vidimo i koje su naše granice i gde nam je mesto u tom pevačkom svetu. U 2017. godini zasada su u planu nastupi u Bugarskoj i Barseloni.

Mlađi naraštaj kao najveća radost

Pored profesionalaca u horu  nastupaju i oni najmlađi. To je ono što je naradosnije i čime se najviše ponosimo. Ako im prenesemo našu ljubav prema muzici, ljubav prema bližnjem i jednih prema drugima, a pritom ne mislim samo na nas  kao hor nego, društvo, porodica i država to je onda jedina svetla budućnost. To je naravno i sama suština hrišćanstva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Presrećni smo i zbog izuzetne posećenosti našeg koncerta, pa iako je ova sala možda večeras bila pretesna, smatramo da u njoj imamo tu neophodnu prisnost sa publikom, da se čuje svaka nota i oseti svaka emocija – zaključio je Nenin. U video prilogu zabeležen je ceo Božićni koncert.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh