I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Stigla cigla za hram na Bagljašu – izgradnja u septembru

„Izgradnja hrama posvećenog Vaznesenju Gospoda Isusa Hrista – Spasovdan na Bagljašu biće nastavljena u septembru“, rekao je za portal I love Zrenjanin Slobodan Čestić protonamesnik i predsednik Odbora za izgradnju ovog pravoslavnog objekta.

Uslove za nastavak izgradnje omogućili su donatori, a jedan od njih ovih dana je obezbedio velike količine opeke.

IMG_3345 OBRADA

„Donaciju čini 70.000 cigala, a obećano nam je da će stići još 40.000. Ta količina će biti dovoljna za završetak prve faze izgradnje hrama“, istakao je Čestić i najavio da će radovi početi odmah nakon osvećenja temelja – koje se očekuje krajem avgusta.

PerSu marketi

On je dodao i da je Grad Zrenjanin u potpunosti ispunio ranije dato obećanje izdvojivši 1,5 milion dinara za nastavak radova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Iako je jedna količina cigala napukla i „prepečena“, Organizacioni odbor nije želeo da komentariše upit našeg portala.

„Nedavno smo obezbedili i izvođača – d.o.o „Mont“ iz Zrenjanina. Ukupna vrednost radova u ovoj fazi procenjuje se na oko 18.800 evra, a kako bismo u potpunosti završili prvu fazu – tačnije izgradnju do 3 metra visine budućeg objekta, nedostaje nam još oko 300.000 dinara“, napominje naš sagovornik.

IMG_3342 OBRADA

Izgradnja ovog pravoslavnog hrama započeta je 10. oktobra 2011. godine, a projektom izgradnje je predviđeno da on zauzima površinu od 300 kvadrata – od čega će 250 kvadrata pripadati osnovi hrama, a 50 kvadrata galeriji. Visina hrama – koji je u osnovi trobrodna bazilika, biće 18,5 metara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh