I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

U probijanju leda, pticama pomažu i čuvari prirode (VIDEO)

Debela ledena kora na svim vodenim površinama danima stvara nevolje kako u saobraćaju tako i životinjama koje žive na ili pored vode.

Radnici JP „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina danas su probijanjem novog oduška u ledu kao i proširenjem postojećeg kod tzv. „suvog“ mosta nastojali da pticama koje tu obitavaju olakšaju život. Patke i labudovi  i sami pokušavaju da održe makar minimalnu nezaleđenu vodenu oazu u kojoj između ostalog mogu da pobegnu od dosadnih pasa lutalica i mačaka.  Zima je ove godine međutim toliko stegla da je bila potrebna i intervencija čoveka. Tokom jučerašnjeg dana postojećem „domaćem“ paru labuda pridružila su se i tri nova koja po oznakam na prstenju verovatno dolaze iz Mađarske ili Hrvatske. Više o današnjoj interveniciji ispričao je Stevo Čorokala iz JP „Rezervati prirode“. U izjavi doznajemo da će se ledena kora zadržati sigurno do 1. marta kao i da će ova služba 18. januara probijati led kod Kulturnog centra kako bi se obezbedila vodena površina za manifestacija „Plivanje za časni krst“.

 

PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh