I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U petak u Tiršovoj ulici simulacija saobraćajne nesreće

U delu parking prostora ulice „Miroslava Tirša“ u petak će biti izvedena simulacija saobraćajne nesreće u okviru projekta „Zaštiti sebe i druge – poštuj propise“.

Projekat realizuje Kancelarija za mlade, a pokrovitelj je Ministarstvo omladine i sporta. Predstavnici ove kancelarije, prezentovali su danas cilj akcije u kabinetu načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga Dušana Šijana.

– Cilj akcije je da preventivno deluje na mlade i neiskusne vozače, a ako budu poštovali propise – poštovaće i druge. Svedoci smo da se broj saobraćajnih nesreća sa fatalnim ishodima povećava, i nadamo se da ćemo sprovođenjem ove akcije uspeti preventivno da delujemo bar na određeni broj mladih ljudi, rekao je Ivan Mikalački ispred Kancelarije za mlade, zahvalivši se svima koju su pomogli da se akcija sprovede.

simulacija

I Taxi Zrenjanin

– Svedoci smo nesreće koja je zadesila naš narod, da gotovo svakodnevno u saobraćajnim nesrećama ginu mladi. Mi na ovaj način želimo da edukujemo mlade da poštuju zakon, da stiču kulturu poštovanja zakona i da im isto tako predstavimo posledice nepoštovanja zakona u saobraćaju. Želja nam je da našim sugrađanima na što realniji način pokažemo kako izgleda saobraćajna nesreća i kakve posledice mogu biti, rekao je načelnik Dušan Šijan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

dusan-sijan-ivan-mikalacki (1)

Pored Kancelarije za mlade kao nosioca projekta, u akciji će učestvovati Školska uprava Zrenjanin, aktiv direktora srednjih škola, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – sektora za vanredne situacije, Hitna pomoć, Crveni krst, JKP „Pijace i parkinzi“, JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“ i Grad Zrenjanin. Učenici svih zrenjaninskih srednjih škola biće uključeni kao posmatrači.

Akcija će biti održana više puta kako bi bile obuhvaćene sve srednje škole u Zrenjaninu kojima je akcija i namenjena.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh