I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

U petak počinje drugi Horski festival „Slobodan Bursać“

Drugi memorijalni Horski festival „Slobodan Bursać“ okupiće 5, 6. i 7. juna 22 hora na pozornici velike sale Kulturnog centra. 

U želji da sačuvaju sećanje na dirigenta Slobodana Bursaća koji je svojim entuzijazmom i dirigentskom harizmom stvorio generacije pevača i zadužio ovaj grad, ovaj festival su prošle godine pokrenuli Kulturni centar Zrenjanina i Kulturkick Creative Productions.

hortski-festival-zrenjanin-500x347

– Festival se u odnosu na prošlu godinu znatno proširio, uveli smo i podmaladak predškolskih i školskih horova, gradske dečije horove, a imamo i goste sa strane. Plan je da ovaj festival u narednom periodu okupi horove iz Srbije ali i iz inostranstva, rekao je inicijator osnivanja festivala Vladimir Stojković  

PerSu marketi

Interesantno je da će festival imati propratnu akciju „Čep za hedikep“  namenjenu pomoći paraplegičarima, a kao druga pozitivna najava koju su organizatori danas saopštili jeste ideja Rotari kluba da obnovi bistu Slobodana Bursaća u Aleji velikana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U okviru festivala prodavaće se diskovi sa numerama ruskih horova, a prikupljena sredstva biće usmerena na izgradnju hrama na Bagljašu. 

– Kada smo krenuli u ovu priču naša ideja je bila da grad dobije jednu naznačajniju muzičku manifestaciju. Kada pogledamo istoriju i tradiciju horskog pevanja u Zrenjaninu i koliko horova trenutno radi,  mislim da je sasvim logično da festival horova zaista bude jedna od najznačajnijih muzičkih manifestacija u gradu. Tim povodom podneli smo inicijativu Gradskom veću da naš festival proglasi manifestacijom od značaja za grad, i dobili smo uverenje da će se to i dogoditi, rekao je programski direktor Kulturnog centra Vladimir Đurić.

Memorijalni festival „Slobodan Bursać“ podržao je Pokrajinski sekretarijat sa 200.000 dinara, a postoje obećanja da će Grad učestvovati sa jednakom sumom. Od privrednih subjekata, festival je podržala kompanija Gomex.

Festival će biti zatvoren 7. juna nastupom Vojvođanskog hora iz Novog Sada kojim diriguje Andrej Bursać, a ulaz za sve dane festivala je slobodan.

Program festivala pogledajte OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh