I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Novoj godini rođene dve bebe

Dve bebe, dečak i devojčica, rođene su u jutarnjim satima prvog dana Nove godine na porođajnom odeljenju zrenjaninske Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

Prva se, carskim rezom, porodila Đin Julkica, koja je dobila dečaka, a za njom i Sanja Lazarević iz Ečke, koja je rodila devojčicu. Bebe još uvek nisu dobile imena, a majke se dobro osećaju.

gradonacelnik-porodiliste2

Srećnim majkama čestitao je i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, koji je tradicionalno, posetio porodilište i svim majkama i bebama uručio prigodne poklon-pakete sa opremom i kozmetikom za bebe. Po prvi put ove godine, petnaest rođenih beba dobiće na poklon i auto-sedišta, dar Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina.

Fordomanija

gradonacelnik-porodiliste

– Najlepše mesto i način da počne Nova godina jeste upravo poseta porodilištu, novorođenim bebama i njihovim majkama. Kozmetički komplet za prve dane, torbe za šetnju, kada bebe malo ojačaju i sigurnosna sedišta za automobil darovi su Grada Zrenjanina koji su im danas uručeni i nadamo se da će upravo ovde osoblje zrenjaninske bolnice imati najviše posla. Uz njihov stručni rad i adekvatnu podršku šire zajednice, očekujemo dalji razvoj ove sredine, odnosno da briga o našim najmlađim sugrađanima krene na pravi način već od porodilišta i prati ih u kasnijim periodima života  – poručio je gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, nakon posete porodilištu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

gradonacelnik-porodiliste1

– Prethodna godina u zrenjaninskom porodilištu bila je uspešna, s obzirom da nije zabeleženo znatnije smanjenje broja porođaja, što je bio trend u ranijim godinama – rekla je dr Olgica Parigros Petrović, načelnica Ginekološko-akušerskog odeljenja bolnice. – Tokom 2013. godine rođene su 1422 bebe, 750 dečaka i 672 devojčice. Rođeno je i sedam parova blizanaca, od kojih je bilo devet dečaka i pet devojčica. Imali smo 365 porođaja carskim rezom, sa dobrim ishodima i malim brojem povreda kod novorođene dece – kaže dr Parigros Petrović.    

 Izvor : zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh