I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Jugoremediji danas pokrenuta proizvodnja

U pogonima Fabrike lekova „Jugoremedija“, u stečaju, danas je zvanično, posle 16 meseci prekida, ponovo pokrenuta proizvodnja. Prvi lekovi će se na tržištu pojaviti za mesec dana.

Zakupac, direktor i vlasnik novosadske firme „Union medik“ Milan Selaković rekao je na današnoj konferenciji za novinare da postoji dozvola za proizvodnju 42 preparata a da će se na tržistu, za mesec dana, pojaviti nedostajuće tablete, „aminofilin retard“, amlodopin“, u dva oblika, i „sunkum 4“.

U prvoj fazi rada, sa 86 zaposlenih, proizvodiće se 20 črstih i polučvrstih preparata.

ilzr lekovi

Selaković je rekao da je obavljen remont postojenja, da su obezbeđene sirovine za dvomesečnu proizvodnju, a da predstoji borba za povratak dela i licenici kao i izgubljenog poverenja, koje je imala nekada ugledna fabrika lekova u Zrenjaninu.

PerSu marketi

On je navio da „Union medik“ želi da ide i dalje od zakupa, koji prestaje sa okončanjem stečaja. U tom cilju „Union medik“ je kupio „Bule rose found“, a time i obavezu da sa najvećim poveriocem „Alfa Alpe Adrija bankom“ sačini novi plan reorganizacije“Jugoremedije“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Selaković je rekao da je „Union medik“ zainteresovan da se plan reorganizacije što pre usvoji, što bi značilo da je izbegnut banktot.

Pre razmatranja plana reorganizacije u Privrednom sudu u Zrenjaninu, biće urađena nova procena vrednosti kapitala „Jugoremedije“, koji je, kako je ranije saopštio stečajni upravnik Radovan Savić, znatno manji od dugovanja.

Prioritet u planovima zakupca je ponovna registracija i dobijanje licenci za još 12 lekova za koje „Jugoremedija“ u stečaju nije ispunjavala uslove.

Kada proizvodnja krene u dve smene biće zaposleno još 60 farmacuta, navio je Selaković. Stečaj u zrenjaninsku fabriku lekova uveden je krajem decembra 2012. godine.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh