I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Česteregu održano peto Svetsko prvenstvo u kuvanju „Bosanskog lonca“

U organizaciji Mesne zajednice „Čestereg“, u okviru slave sela, 25. jula održano je peto Svetsko prvenstvo u kuvanju „Bosanskog lonca“.

Ovom programu prethodila je prva slikarska Kolonija koja je počela u prepodnevnim satima u parku kod crvke u centru Česterega.

cestereg-kolonija

Učestvovalo je 11 slikara – Dalila Avram (Torak), Nada Bogaroški (Aleksandrovo), Edita Zerebelji Tenji (Novi Bečej), Danijela Šuput (Žitište), Braco Azarić (Novi Kozarci), Rade Novaković, Nandor Mičik i Marko Cvetičanin (Kikinda), Emil Čorba (Torda), Božidar Borombožin, Vladimir Nikolić (Zrenjanin) i vajar Boško Ivić. Kolonija je organizovana u saradnji sa Kulturno prosvetnom zajednicom Žitište i Mesnom zajednicom Čestereg.

I Taxi Zrenjanin

cestereg-kolonija1

Takmičenje u kuvanju „lonca“ održano je takođe u parku već oko 15 sati. Učestvovalo je 14 ekipa iz Česterega i okruženja. Pobednik ovog petog Svetskog prvenstva je ekipa Zemljoradničke zadruge iz Česterega.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pored Bosanskog lonca, učesnici su pekli roštilj, kuvali kukuruz i dobro se družili.

cestereg-bosanski-lonac

Svrha manifestacije je promovisanje dobrog raspoloženja i pozitivne energije kao neizostavnih začina tradicionalne bosanske kuhinje koju u banatskoj ravnici još uvek ponosno čuvaju potomci nekadašnjih kolonista.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh