I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

U bolnici rešen deo starih problema, 2017. godina još ambicioznija

Direktor zrenjaninske bolnice dr Jovan Sekulić potvrdio je danas da je ta zdravstvena institucija dobila odobrenje Ministarstva zdravlja za četiri nove tehnologije u oblasti dijalize, hirurgije, vaskularne hirurgije i kateterizacije srca.

– Takođe očekujemo i odobrenje za petu tehnologiju, ugradnju veštačkih kolena odnosno proteze. Prioritet od svih navedenih programa jeste priprema prostora za kateterizaciju srca odnosno angio sale, istakao je dr Sekulić gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću i njegovom zameniku Saši Santovcu koji su danas obišli bolnicu.

Sala bi, prema najavama menadžmenta bolnice, trebala da bude u funkciji od aprila, odnosno maja 2017. godine.

PerSu marketi

Pored uvođenja novina, novo rukovodstvo bolnice je u poslednja četiri meseca uspelo da reši deo problema koji su direktno tištili građane koji imaju zdravstvene probleme.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Slobodno možemo da kažemo da smo reorganizacijom službe uspeli da smanjimo listu čekanja, naročito u polikliničkim pregledima, tako da su neka naša odeljenja umesto onih zakonskih 30 dana, čekanje svela na 15 dana. Takođe, uspeli smo da listu čekanja za operaciju hernije, katarakte i kuka smanjimo za jednu trećinu, zahvaljujući pre svega požrtvovanosti kolega, istakao je dr Sekulić.

Gradonačelnik Čedomir Janjić zadovoljan je postignutim rezultatima i podržava bolnicu u nastojanju da u 2017. godini načine velike promene.

– Veoma sam zadovoljan razgovorom koji sam danas vodio sa direktorom bolnice, naročito ambicioznim planovima za predstojeću godinu. Dobro je što su liste čekanja smanjene ali i to što se uvode nove tehnologije i sadržaji zahvaljujući čemu će Zrenjaninci moći da u svom gradu dobiju zdravstvene usluge koje su ranije dobijali u drugim zdravstvenim centrima, rekao je gradonačelnik Zrenjanina po završetku sastanka.

Danas je istaknuto i da bolnica još uvek ima problem sa manjkom kadra, naročito u medicinskom delu. Ovde kažu da postoje odeljenja gde na 25 bolničkih postelja radi samo jedna medicinska sestra.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh