I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U bolnici podržavaju najavu o novom zapošljavanju zdravstvenog kadra

Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ Zrenjanin protekle nedelje posetio je državni sekretar za zdravstvo, u sklopu obilaska zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini, sa ciljem procene sveobuhvatnog stanja.

bolnica-zrenjanin

Kako kažu u zrenjaninskoj bolnici, državnog sekretara upoznali su sa kadrovskom strukturom, obimom posla, objektima i kvalitetom pružanja zdravstvenih usluga. Ovde naglašavaju i da je ministarstvo vrlo dobro upoznato sa problemima broja zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, pa i u zrenjaninskoj bolnici.

Poseta državnog sekretara gotovo se poklopila sa izjavom ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je odobreno zapošljavanje 234 zdravstvena radnika, a da će do kraja godine još najmanje toliko njih dobiti posao u zdravstvenim ustanovama.

I Taxi Zrenjanin

– Oduševljeno prihvatamo izjavu ministra zdravlja i nadamo se većem broju radnih mesta, pre svega medicinskog osoblja. Kadrovski plan predviđa 1.041 radno mesto, a u Opštoj bolnici Zrenjanin ima 984 zaposlenih, dodaju u bolnici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Podsećamo, od najavljena 234 zdravstvena radnika, 129 su lekari. Lončar je dodao i da će sa novim konkursom koji će uslediti, broj zaposlenih u zdravstvu u poslednje dve godine dostići cifru od 3000 zdravstvenih radnika, od toga 1300 lekara, i da je odobreno 4000 specijalizacija.

Srpskom zdravstvu trenutno nedostaju anesteziolozi, radiolozi, pedijatri, neurolozi, a Ministarstvo zdravlja odobravanjem specijalizacija pokušava da premosti jaz koji je nastao zbog zabrane specijalizacija u jednom periodu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh