I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

U bolnici podržavaju najavu o novom zapošljavanju zdravstvenog kadra

ZrBizNet

Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ Zrenjanin protekle nedelje posetio je državni sekretar za zdravstvo, u sklopu obilaska zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini, sa ciljem procene sveobuhvatnog stanja.

bolnica-zrenjanin

Kako kažu u zrenjaninskoj bolnici, državnog sekretara upoznali su sa kadrovskom strukturom, obimom posla, objektima i kvalitetom pružanja zdravstvenih usluga. Ovde naglašavaju i da je ministarstvo vrlo dobro upoznato sa problemima broja zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, pa i u zrenjaninskoj bolnici.

Poseta državnog sekretara gotovo se poklopila sa izjavom ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je odobreno zapošljavanje 234 zdravstvena radnika, a da će do kraja godine još najmanje toliko njih dobiti posao u zdravstvenim ustanovama.

I Taxi Zrenjanin

– Oduševljeno prihvatamo izjavu ministra zdravlja i nadamo se većem broju radnih mesta, pre svega medicinskog osoblja. Kadrovski plan predviđa 1.041 radno mesto, a u Opštoj bolnici Zrenjanin ima 984 zaposlenih, dodaju u bolnici.

Podsećamo, od najavljena 234 zdravstvena radnika, 129 su lekari. Lončar je dodao i da će sa novim konkursom koji će uslediti, broj zaposlenih u zdravstvu u poslednje dve godine dostići cifru od 3000 zdravstvenih radnika, od toga 1300 lekara, i da je odobreno 4000 specijalizacija.

Srpskom zdravstvu trenutno nedostaju anesteziolozi, radiolozi, pedijatri, neurolozi, a Ministarstvo zdravlja odobravanjem specijalizacija pokušava da premosti jaz koji je nastao zbog zabrane specijalizacija u jednom periodu.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh