I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Tvorci Windows operativnog sistema počinju poslovanje i u Zrenjaninu

Uspešno je realizovan projekat „IT  – rešenje za zaposlenje“  kojim se nastoji da se edukacijom u IT oblasti, mladim ljudima obezbedi da posao pronađu u svojoj sredini.

Ovo je rečeno na završnoj konferenciji povodom završetka drugog projekta ovakve vrste u poslednje 2 godine. – IT sektor je oblast koja je u ekspanziji. Za vrlo kratko vreme u Zrenjanin su došle  3 takve kompanije. Naš cilj je da edukacijom mladih privučemo i druge kompanije u naš grad koje će imati veliku potrebu baš za takvim kadrom – izjavio je Branko Markoski prodekan za nauku i međunarodnu saradnju TF „Mihajlo Pupin“.

it-zaposlenje2

Projekat „IT rešenje za zaposlenje“ podržan je od strane Grada Zrenjanina u partnerstvu sa TF „Mihajlo Pupin“ i Regionalnim centrom za društevno-ekonomski razvoj „Banat“, a podržalo ga je i Ministarstvo omladine i sporta. U okviru projekta kandidati su obučavani  za Linux administratore,  C++ jezik i JAWA programere.  Obuku je uspešno prošlo 50 kandidata. Oni su trenutno u postupku selekcije, a potencijalni poslodavci mogu da im budu i firme iz Zrenjanina Vega-IT i Levi 9. Ovo je drugi projekat iz oblasti IT kojeg realizuje Grad Zrenjanin, a nakon prvog „Edukacijom do posla“  u kom je pored IT vršena i obuka za NIS, 40 polaznika je našlo i svoje zaposlenje.

PerSu marketi

Zahvaljujući dobrim idejama i projektima pored postojećih IT kompanija imamo najavu dolaska i novih kompanija. Među njima su i Microsoft i Comtrade – izjavio je Duško Radišić pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina. Što se tiče upravo Microsofta ovih dana potpisujemo jedan sporazum o široj saradnji sa ovom kompanijom.   Želja nam je da se planovi i programi usklade sa sadašnjim i budućim potrebama u ovom sektoru te da se što više mladih opredeljenjem da napreduju u ovoj oblasti ovde steknu i zaposlenje i ostanu u svom gradu ili okolini. Pritom je neophodno obezbediti i dobru logistiku što činimo u saradnji sa ZREPOK – om, Gimnazijom, Elektrotehničkom školom, Visokom školom i Tehničkim fakultetom, kompanijama Vega It i Levi 9 te Centrom za mlade talente. Svi oni nam se priključuju u razvoju dualnog obrazovanja upravo u oblasti IT industrije koja je u velikoj ekspanziji i čije potrebe za obučenim kadrovima stalno rastu – dodao je Radišić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh