I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Turski investitor izašao iz Udarnikove hale

Turska kompanija „Džoli tekstil“ koja je u septembru prošle godine ušla u Udarnikov magacinski prostor u nameri otpočinjanja proizvodnje, pre izvesnog vremena preselila se u nove prostorije.

U Gradskoj upravi kažu da je to bio izbor investitora, i da im je pre toga pružena maksimalna podrška.

udarnik

– Činjenica jeste da je investitor za prvo vreme poslovanja izabrao da uđe u zakup „Udarnikovog“ prostora koji je bio magacin, a ne proizvodna hala, i samim tim je bilo potrebe da se isti privede nameni koja bi odgovarala njihovoj vrsti proizvodnje. Mi smo angažovali javna preduzeća, pre svega „Vodovod i kanalizaciju“ kako bi se izradili priključci za vodovodnu i kanalizacionu mrežu, ekipa „Elektrovojvodine“ je takođe na naš zahtev izašla na teren kako bi omogućila snabdevanje optimalnom količinom električne energije, međutim predstavnici te kompanije su se preselili u prostor štamparije „Agava“. I nakon njihovog prelaska ponudili smo pomoć, i rekli da smo na raspolaganju, kaže za portal I love Zrenjanin zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Fordomanija

Iako predstavnici turske kompanije nisu u ovom momentu bili u mogućnosti da daju izjavu za javnost, oni su nedavno u Gradskoj kući ponovili sve ono što su obećali u septembru – da će pokrenuti proizvodnju i zaposliti radnu snagu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, žao im je što nisu nisu u roku ispunili ono što su obećali na samom početku, ali da će to ispraviti. Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, u međuvremenu je u novom prostoru otpočela proizvodnja, za početak u manjem obimu.

– Naša želja je da pomognemo ako i dalje postoji potreba, raspoloženi smo za saradnju sa svim investitorima bilo da su strani ili domaći. Interes je svima da ova kompanija proradi kako bi se tamo zaposlili ljudi, rekao je Santovac.

Prema planu koji je investitor prošle godine saopštio medijima, u prvo vreme bi trebalo da bude zaposleno 30, a kasnije i do 70 radnika. U Zrenjaninu će se u prvo vreme proizvoditi beretke za potrebe turske vojske a zatim i čarape, delom za vojsku, delom u komercijalne svrhe.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh