I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Jovana, Anđela i Teodora trojke iz Orlovata radost porodice Stanković

Porodica Stanković iz Orlovata prošlog septembra imala je tri velika razloga za slavlje.

Mamu Sandru i oca Nebojšu tada su obradovale trojke Jovana, Anđela i Teodora. Na svet su došle tim redosledom i u razmacima od po tri minuta. Iako je ultrazvuk  i ranije pokazao da će na svet doći tri bebe za Stankoviće je ovo kao uostalom i za svaku porodicu koja očekuje prinovu ili prinove bilo veliko iznenađenje i promena.

– Naravno da nam se život jako promenio. Bebice su se rodile oko tatinog rođendana, a pošto je on  tada bio na radu u inostranstvu bio mu je ovo i najlepši rođendanski poklon i poklon za povratak kući – kažu Stankovići.

I Taxi Zrenjanin

– Ne mislimo da se zaustavimo na broju tri, očekujemo još jednu „turu“ – pola u šali pola u zbilji je dodao otac Nebojša.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Poseta gradonačelnika povodom 8. marta i početka akcije darivanja auto sedišta

Porodicu Stanković  posetio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji im je ovom prilikom uručio tri auto sedišta za decu. U pitanju je poklon koji nekoliko godina unazad obezbeđuje Gradska uprava u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja za prvih 60 beba rođenih u kalendarskoj godini.

– Ovaj poklon nam je od velikog značaja i kao znak pažnje, a i kao potreba jer bebe često putuju na neophodne lekarske kontrole u Novi Sad – kaže majka, Sandra Stanković.

Iz gradskog budžeta obezbeđuju se različiti vidovi pomoći novorođenim bebama i bračnim parovima.
Za svako prvo novorođeno dete u porodici iz budžeta se izdvaja 50 hiljada dinara, a za svako naredno po 35 hiljada dinara. Od 2013. godine sprovodi se i  program pomoći bračnim parovima za vantelesnu oplodnju, a  ove godine je izvdvojeno dva miliona dinara. Lokalna samouprava otišla je i korak dalje u odnosu na nacionalni program vantelesne oplodnje. Osim 200 hiljada dinara sa koliko se pomažu parovi koji ispunjavju uslove, starosna granica za žene po tom programu je 45 godina u odnosu na republički program gde je starosna granica za žene 40 godina.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh