I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Trinaesta kolonija karikaturista u Elemiru

U okviru manifestacije „Sremčevi dani“ koja se održava Elemiru, i koju smatraju multikulturnom, kao sastavni deo realizovala se i kolonija karikaturista i literarni konkurs.

Ove godine je bila 13. po redu kolonija i smatraju je veoma uspešnom jer je učešće uzelo mnogo autora, a pojedini su zbog nemogućnosti prisustvovanja poslali radove.

PerSu marketi

„ Održavanje kolonije je počelo još od prve manifestacije „Sremčevi dani“, što znači da je ovo trinaesta po redu. Ove karikature postaju neka vrsta svojevrsnog kapitala same manifestacije. Deo karikatura autori nam poklanjanju i ostaju ovde u našim prostorijama, ima ih već više stotina. To je prilika za neke buduće generacije da vide šta je ovde rađeno u okviru manifestacije i ta tradicija neće biti prekinuta sve dok traje i sama manifestacija. Kada su u pitanju izlagači imamo njih sedmoro koji čine stalnu postavku, a ne bih mogao reći tačan broj onih koji su poslali svoje radove. Zanimljivost je i što njih sedmoro ovde na licu mesta crtaju karikature, većina ih je sa teritorije Zrenjanina, a imamo ih iz Beograda.“ – izjavio je predsednik saveta mesne zajednice Elemir i organizator manifestacije Marko Kovačević.

LITERARNI KONKURS

Veliku pažnju privlači i i literarni konkurs, koji se organizuje u okviru manifestacije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tročlani žiri koji su činili Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša odabrao je najbolje radove.

„Na konkurs je poslato više od 120 radova, i juče su objavljena imena dobitnika. Žiri na čelu sa Uglješom Šajticem, svake godine ima težak posao prilikom odabira najboljih radova. Ove godine imamo troje nagrađenih . Prvo mesto je osvojio Mileta Prodanović iz Beograda, koji je napisao priču „Synapsol forte“. Drugo mesto je za zbirku pesama dobio Rade Vodeničar, a treća nagrada je pripala Milani Grbić iz Kikinde, koja je napisala kratku priču „Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada“. Konkurs je poprimio međunarodne tokove, jer smo imali iradove iz inostranstva. Ove godine ih je bilo manje, ali prošle i pretpošle godine smo dobijali radove i iz Australije i Amerike.“ – naglasio je predsednik saveta mesne zajednice Elemir i organizator manifestacije Marko Kovačević

Marko Kovačević

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh