I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Tribina na temu borbe protiv trgovine ljudima

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se po prvi put 30. jula ove godine, nakon što je ustanovljen novembra 2013. godine u okviru rezolucije „Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima“, u svrhu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava.

trgovina ljudima

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanju da se spreči i olakša ljudska patnja i samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

Policijski službenici Odseka pogranične policije za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima, policijske uprave u Zrenjaninu u saradnji sa crvenim krstom, Centrom za socijalni rad – Sigurna kuća i nevladinim sektorom (Zrenjaninski Edukativni centar-ZEC i ASTRA) organizovaće 30. jula ove godine u 18,30 časova u sali Ruske crkve u Zrenjaninu tribinu na predmetnu temu.

Fordomanija

Cilj je edukacija građanstva u smislu poboljšanja odgovora Republike Srbije na problem trgovine ljudima, sa akcentom na preventivno delovanje i podizanje nivoa društvene svesti o ovom problemu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh