I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • agencija dane
Aktuelno

Tri sporne tačke u Elaboratu o snabdevanju pijaćom vodom?

Predstavnici Udruženja „Naš grad, naša stvar“ saopštili su da po njihovom mišljenju u predloženom Elaboratu kojim se utvrđuje novi način snabdevanja pijaćom vodom u Zrenjaninu, postoji nekoliko nelogičnosti.

nas-grad

Po njihovom mišljenju, tri tačke Elaborata nejasne su i nedorečene, zbog čega su javnosti skrenuli pažnju pre tendera čije je raspisivanje svojevremeno najavljeno do 1. jula.

– Tačke 3, 5 i 7 smatramo spornim i nedovoljno transparentnim, kaže predstavnik tog udruženja, Momčilo Grujić. – U tački broj 3, elaborat predviđa da će cena vode po kubiku biti 0,28 evra. Nas zanima šta stoji iza te specifikacije – koliko koštaju materijal, ruke, tehnologija, repromaterijal, a koliko održavanje. U tački 5 navodi se da će troškove u slučaju usaglašavanja standarda snositi izvođač radova, odnosno onaj ko bude dobio posao. U slučaju uglašavanja standardi će biti spušteni na nivo Evropske Unije koji su blaži, što znači da izvođaču radova cena troškova može samo da pojefitini. Zbog čega se onda ne vrši pritisak na republičkom i nivou agencija koje usaglašavaju te standarde da bi  cena tehnologije za preradu pijaće vode bila jeftinija, a ne da se nakon toga usaglase standardi, zapitao je Grujić.

I Taxi Zrenjanin

On je kao najsporniju naveo tačku 7 u kojoj se navodi da će „ključni parametar za određivanje izvođača radova biti cena“. Ovo udruženje smatra da „ključni parametar“ može da bude samo najbolja kombinacija cene i kvaliteta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ova tačka je sporna jer nije suština da kupimo nešto najjeftinije, nego i kvalitetno u okviru naših materijalnih mogućnosti, rekao je on.

Odgovor na peticiju koju su građani Zrenjanina u prethodnim mesecima potpisivali stigao je pre izvesnog vremena samo od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali ne i od premijera Srbije, Aleksandra Vučića. Članovi Udruženja „Naš grad, naša stvar“ ovih dana uputiće mu ponovo pismo u kom će se naći i informacije o elaboratu. Oni će tražiti sazivanje stručne javne komisije na nivou republike koja će odrediti predstojeći tender.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh