I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Tri koncertna dana – „Guitar art Laureati“

Šesti  Međunarodni festival „Gitar Art Laureati“ biće održan u Zrenjaninu u periodu od 8. do 10. marta. Ova značajna kulturno-muzička manifestacija ove godine će biti oraganizovana u tri gradske institucije kulture – u velikoj sali Kulturnog centra, Salonu Narodnog muzeja i velikoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“. 

Guitar art Laureati

Tokom tri koncertna dana, na festivalu koji se ove godine održava pod sloganom „The colors of art“, nasupiće 50-tak umetnika iz nekoliko zemalja, među kojima su Portugalija, Slovenija, Hrvatska, kao i brojni umetnici iz Srbije. 
Prema rečima direktora festivala Vladimira Kajlovica, veliki broj umetnika klasične gitare i ove godine će svirati za publiku koja je sve masovnija i predstavlja potencijal za buduće generacije. On je dodao da će, pored brojnih mladih gitarista, na festivalu nastupiti i učesnici koje selektira Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin iz svojih klasa gitare.

Ljuba Ninkovic„U sklopu festivala profesor Vojislav Ivanović sa Fakulteta muzičkih umetnosti iz Sarajeva održaće i majstorske kurseve učenicima zrenjaninske Muzičke škole. Posebna mi je čast da najavim da na ovogodišnjem festivalu imamo i specijalne goste, među kojima bih naveo profesora gitare Branka Barnića iz Zrenjanina, Kamerni orkestar „Simfonieta Beograd“ i Ljubu Ninkovića sa muzičkim sastavom „Zlatopis“. O ovom umetniku je dovoljno reći da je bio član sastava „Stupovi“,osnovanog u korist obnove manastira Đurđevi Stupovi, a široj publici je poznat i kao frontmen grupe „S’ vremena na vreme“ koju između ostalog pamtimo po numeri „Moj svet, čaroban i lep“, rekao je Kajlovic.

Fordomanija

Ninković je sastav „Zlatopis“ oformio iz jezgra sastava „Stupovi“, a nastup na festivalu „Gitar Art Laureati“ biće jedno od njihovih prvih predstavljanja široj javnosti. „Čast mi je da nastupam na ovom festivalu, a posebno mi je drago što ću pred publiku izaći baš u sali zrenjaninskog Kulturnog centra na čijem svečanom otvaranju sam nastupao sa bendom „S’ vremena na vreme“ davne 1978. godine. Naš nastup će biti obogaćen i mojim starim pesmama, i nadam se da ću na taj način uspeti da podsetim publiku na neka stara, spokojna vremena, kojih se svi rado sećamo“, istakao je Ninković.
Organizator festivala „Gitar Art Laureati“ je Edukativni centar „Luča“ iz Zrenjanina, a ovaj značajan muzički događaj od početka su podržali Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za kulturu. U ulozi partnera su Kulturni centar Zrenjanin, Narodni muzej Zrenjanin, Narodno pozorište „Toša Jovanović“ Zrenjanin, Muzička škola „Josif Marinković“ i brojni sponzori.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh