I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Treća generacija đaka prvaka u programu saobraćajne edukacije

Na saobraćajnom poligonu postavljenom u dvorištu OŠ „Dr Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu počeo je novi ciklus edukacije učenika prvih razreda osnovnih škola pod nazivom „Spretno i pametno u saobraćaju“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Programom edukacije obuhvaćeno je više od 1100 prvaka iz gotovo svih osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina, koji će do petka, 19. septembra, provesti jedan školski čas na ovom poligonu i steći neka nova i značajna znanja neophodna za svakodnevno kretanje i snalaženje u saobraćaju.

To je treća generacija učenika prvih razreda zrenjaninskih škola koja je uključena u progam saobraćajne edukacije, čiji je organizator Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina, a za sve đake grad je obezbedio besplatan prevoz od njihove škole do poligona i nazad. Akciju je podržalo i preduzeće „Net Bus co“.
 
 Novom ciklusu saobraćajne edukacije danas je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je istakao da je upravo ovaj poligon jedan od primera brige Grada Zrenjanina za svoje najmlađe sugrađane.

– Ulažemo mnogo sredstava u bezbednost naših sugrađana, kako ovih mališana, tako i svih ostalih učesnika u saobraćaju. Započeli smo mnogo projekata upravo u toj oblasti, pre svega, u zoni škola koje ćemo sve posebno obeležiti i saobraćajno regulisati, kao i na onim tačkama gde je povećan broj saobraćajnih nezgoda. Dajemo akcenat upravo na bezbednost i tako će ostati i 2015, a nadam se i u narednim godinama  – rekao je Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Gradonačelnik je, po završetku časa edukacije u kom su učestvovali učenici zrenjaninske OŠ „Žarko Zrenjanin“, svim polaznicima uručio prigodni edukativni materijal, koji će im poslužiti da i u školi unaprede znanja stečena na saobraćajnom poligonu.
 
Mirko Petrović, šef Odseka za poslove iz oblasti saobraćaja pri Gradskoj upravi i koordinator projekta, rekao je da je ovo još jedna u nizu akcija koje organizuje Savet za bezbednost saobraćaja.

Akcija „Spretno i pametno u saobraćaju“ odvija se u okviru kampanje „Bezbedna deca u saobraćaju“ i svi učesnici će ovde proći praktićnu obuku kako da se ponašaju u određenim situacijama u saobraćaju. Kategorija đaka prvaka je zanimljiva zato što oni u tom uzrastu počinju samostalno da učestvuju u saobraćaju, kao pešaci, tako da im ovaj vid edukacije može biti od velike koristi – naveo je Petrović.

Tokom programa edukacije na saobraćajnom poligonu svaka grupa dece prolazi kroz radionicu u trajanju od 45 minuta. Prvi deo radionice koji traje 30 minuta je prolazak kroz poligon, dok  se drugi deo radionice, u trajanju od 15 minuta, sprovodi na prostoru rezervisanom za igru, gde sa edukativnim timom, kroz kviz i igrice, deca ponavljaju osnovna pravila u saobraćaju i dobijaju edukativni materijal.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh