I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Tradicionalni mužljanski Buč u duhu bogatog i raznovrsnog programa

Mesna zajednica Mužlja ove godine slavi 126 godina postojanja. Civilne organizacije i udruženja su, u saradnji sa Savetom Mesne zajednice, drugog vikenda u septembru u okviru obeležavanja Dana naselja i crkvene slave, svim posetiocima priredili zanimljive programe.

muzlja-buc4

Prvog dana proslave na terenu Sportskog centra „Lehel“ odigran je jedan rukometni, prijateljski turnir, gde su „snage“ odmerile mlade i talentovane igračice domaćina Ženskog Rukometnog Kluba „Lehel“ i gostujuće ekipe ŽRK „Proleter“ iz Zrenjanina. Nakon toga je u prostorijama Kluba Mužljanaca otvorena tradicionalna, takozvana „zajednička“ izložba članova Kluba slikara amatera, Udruženja negovatelja starih običaja „RÉMUSZ“, Kluba Žena, Moto Kluba „Road Flyers“ i Kluba radio amatera. Pored njih predstavili su se i gosti izlagači iz Mola, Bečeja, Lukinog Sela i Zrenjanina.

Drugog dana Buča, u Katoličkoj crkvi je priređena svečana misa, nakon čega je u velikoj sali KUD „Petefi Šandor“ održana svečana sednica Saveta Mesne zajednice, u okviru koje su zaslužnim meštanima dodeljene zahvalnice za njihov dugogodišnji rad i doprinos razvoju ovog naselja. Zahvalnice su dobili Magdolna Halai (Klub slikara amatera), Ana Čikoš (Grupa Građana), Juliana Kočoban (Klub Žena), Katalin Kovač (Dom ljubavi), Ilonka Varga (Udruženje invalidskih penzionera), Diana Višnjei (Klub šahista), Monika Išpanović (ŽRK „Lehel“), Vesna Kostadinović (OŠ „Servo Mihalj“), Eržebet Gera (Crveni krst), Jožef Takač (MK „Road Flyers“), Jožef Dobo (KUD „Petefi Šandor“), Ištvan Paligros (Udruženje starosnih penzionera), Janoš Rac (Udruženje negovatelja starih običaja), Mihalj Vaci (FK „Lehel“), Erne Balo (Klub radio amatera), Jožef Dvorak (Udruženje pčelara „Akac“), Tibor Halmai (CARITAS) i Atila Cirok (Umetnička pozornica „Janoš Siveri”).

I Taxi Zrenjanin

muzlja-buc3

Sednici su prisustvovali i čelnici lokalne samouprave, pokrajine i republike, kao i predstavnici okolnih i bratskih naselja, među kojima su bili i predstavnici grada Matramindsenta iz Mađarske, sa kojima je Mesna zajednica početkom avgusta potpisala sporazum o bratimljenju na mađarskom jeziku, a na ovoj sednici je potpisan isti sporazum na srpskom jeziku.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U poslepodnevnim satima organizovano je takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša, odigrano je nekoliko prvenstvenih i prijateljskih fudbalskih utakmica i priređen je bogat kulturno-umetnički program. U punoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“ folklornim pesmama, plesom, recitacijama i zanimljivom predstavom nastupili su gostujuća društva iz Pačira, Mihajlova i Zrenjanina, domaćini, članovi više sekcija KUD „Petefi Šandor“, kao i Udruženje muzičara i pevača iz Mužlje.

muzlja-buc6

muzlja-buc

U večernjim satima gosti i meštani su u Katoličkoj crkvi mogli da uživaju u nastupu omladinskog hora i orkestra „Don Bosco“, kao i da se zabavljaju uz muziku grupa „Voz“ i “ Night Cruisers Band“ ispred zgrade Mesne zajednice.

muzlja-buc1

muzlja-buc2

Poslednjeg dana proslave najmlađima je, zahvaljujući Klubu slikara amatera, organizovano slikanje na otvorenom na velikom platnu.

muzlja-buc5

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh