I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Topliji radijatori u naredna dva dana

Grejna sezona kalendarski je počela danas, ali se većina toplana u Srbiji ponaša u skladu sa aktuelnim vremenskim uslovima.

radijator 1

Zrenjaninska toplana takođe se oslanja na Odluku o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, koja propisuje grejanje u skladu sa spoljnim temperaturama.

– Ukoliko su temperature visoke, grejanja svakako neće biti. Kao preduzeće trudimo se da racionalizujemo sve vrste troškova, pa i one koji su vezani za proizvodnju toplotne energije, posebno u periodu visokih spoljnih temperatura. Svakako da ćemo se držati preporuka nadležnog ministarstva, kao što to uvek i činimo. Ipak, u naredna dva dana građani mogu očekivati nešto toplije radijatore, jer smo servisiranje gorionika odložili za sam početak grejne sezone, iz razloga minimalizacije troškova, rekla je portalu I love Zrenjanin Melanija Lojpur ispred JP „Gradske toplane“.

PerSu marketi

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić preporučio je lokalnim samoupravama i Udruženju toplana da odlože početak grejne sezone koji je planiran za danas, zbog izrazito visokih temperatura za ovo doba godine. U situaciji kada se maksimalne dnevne temperature kreću oko 25 stepeni Celzijusa, grejanje stanova stvara nepotrebne troškove i za građane i za toplane.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zvanično sezona grejanja u Srbiji počinje 15. oktobra i traje do 15. aprila. Izuzetno u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja objekti se greju u dane kada je srednja dnevna temperatura manja od 12 stepeni Celzijusa.

Izvor: I love Zrenjanin, RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh