I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Temeljno rekonstruisana zrenjaninska izletišta

Pripremni radovi koji se užurbano obavljaju na zrenjaninskim izletištima i kupalištima, ukazuju da će ova letnja sezona biti daleko bolja od prethodnih. Iz Turističkog centra grada poručuju da su promene već u ovom momentu vidljive, a da će se efekat rada njihovih službi videti 15. juna kada sezona kupanja bude zvanično otpočela.

Izletište „Motel“ spremno je dočekalo prvomajske izletnike na početku meseca, uređenim travnjacima i površinama za rekreaciju. Ovo izletište svakodnevno je otvoreno za šetnju i boravak svih građana.

kupaliste-peskara-zrenjanin-003

Najveći obim radova trenutno se izvodi na preostala dva izletišta kojim upravlja Turistički centar – Peskari i izletištu na Tisi.

PerSu marketi

– „Peskara“ je otvorena 15. aprila za sve one koji žele da je posete i borave na njoj kao izletnici, a oni koji žele da sačekaju njene najlepše dane – u kupališnoj sezoni, biće zadovoljni promenama koje smo pripremili. Očekujemo povoljne vremenske uslove kako bismo nasuli pesak, a u međuvremenu smo uklonili sporni tobogan koji je predstavljao ruglo za kupalište, i na njegovo mesto pripremili platformu za spasioce koji su već spremni za početak rada. Remontovali smo sve talpe koje su do sada bile na suvom i one će sada biti u vodi gde im je i mesto. Dragan Vulesevic I love ZrenjaninOno što je interesantno – raspodelom sadržaja na kupalištu napravićemo “nevidljive granice” za nekoliko grupa posetilaca. Trudićemo se da roditelji sa malom decom imaju neophodnu bezbednost i mir, da stariji sugrađani mogu nesmetano da se opuštaju ali i da oni najbrojniji – mladi sugrađani imaju sve uslove za zabavu na vodi – kaže za I love Zrenjanin vršilac dužnosti direktora Turističkog centra grada Dragan Vulešević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tisa je ove godine zbog visokog vodostaja bila nedostupna za prvomajske izletnike, ali su odmah nakon povlačenja vode otpočeli radovi na uređenju kupališta.

 

– Očekujemo da će radovi ove nedelje biti finalizirani. Pokošena je trava, remontovana je talpa i sledeće nedelje će biti vraćena u vodu, dečiji bazen se rekonstruiše, objekti se brendiraju i dovode u funkciju. Spasioci polažu obuku i biće spremni na otvaranju kupališne sezone.  Oni građani koji do tada žele da budu izletnici na Tisi, mogu doći svakodnevno i uživati u prirodi – kaže Vulešević.

izletiste-tisa-zrenjanin-001

Ugostiteljske objekte na oba izletišta, Turistički centar je ove godine uzeo “pod svoje”, jer kažu da  „jedino na taj način mogu uticati na visinu cena proizvoda i usluga koji se nude građanima“. Vulešević kaže da cene treba da budu pristupačne jer na izletišta dolazi srednji sloj ljudi, za razliku od građanstva koje je platežno sposobno da plaća ulaznice za kupanje i boravak na otvorenom bazenu.

Sagovornik portala I love Zrenjanin pored visine cena ističe i kontrolisanost kvaliteta usluga koja nije uvek bila moguća kada su objekti iznajmljivani drugim pravnim licima. Na Peskari se konkretno planira ponuda hrane u vidu mini užina, što može biti značajna inforamacija za one koji preferiraju celodnevne boravke na tom kupalištu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh