I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Telefonsko savetovalište za roditelje najčešće pozivaju porodilje

Tri meseca od početka rada telefonskog savetovališta “Deca Srbije” u okviru Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, dežurni u ovoj službi zadovoljni su svakodnevnim pozivima i interesovanjem sugrađana.

deca-srbije
U savetovalištu kažu da je do sada obavljeno 1800 razgovora, u proseku osamnaest dnevno, što predstavlja dobar rezultat.

– Najčešće se javljalju porodilje u prvim danima nakon porođaja, ali su jednako zainteresovani i očevi. Najčešći problemi zbog kojih se obraćaju našem savetovalištu odnose se na dojenje, načine na koje mogu da provere da li je njihova beba sita, ali i kako održavati i pratiti promene na pupčanoj rani, objašnjava za naš portal medicinska sestra savetovališta “Deca Srbije” Slađana Pejović.

U Domu zdravlja kažu da se u manjem procentu javljaju roditelji starije dece i da su njihova pitanja vezana za različita oboljenja, odgovarajuće terapije, ali i sezonske epidemije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

U okviru savetovališta umreženo je ukupno 25 gradova, što omogućava roditeljima da ukoliko ne mogu da stupe u kontakt sa savetnikom u svom gradu, traženu informaciju dobiju iz prvog slobodnog centra.

U sklopu zrenjaninskog savetovališta radi dvadeset medicinskih sestara sa dugogodišnjim iskustvom, radno vreme se odvija u dve smene, a po završetku, svi pozivi se preusmeravaju na prvi slobodan servis koji radi 24h kako bi roditelji dobili pravovremene i odgovarajuće savete.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh