I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ obeležio 40 godina postojanja

Povodom obeležavanja 40 godina rada i postojanja Tehničkog fakulteta „Mihajo Pupin“  danas  je održana prigodna svečanost. 

 

fakultet 2

Pored profesora i studenata svečanosti je prisustvovao veliki broj visookbrazovanih ljudi kao i delegacija iz ruskog grada Uhta, koju je gradonačelnik predhodno primio u plavom salonu Gradske uprave.

PerSu marketi

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ osnovan je 22.04.1974. godine, do sada na ovom fakultetu je diplomiralo 5807, magistriralo 335 a doktoriralo 113 studenada. Trenutno nastavu na ovom fakultetu pohađa oko 1800 studenata.

Delegacije Univerziteta u Novom Sadu i Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu, predvođene rukovodstvom NIS Gaspromnjefta i prvim čovekom grada Zrenjanina, potpisale su u ruskom gradu Uhti sporazum o strateškom partnerstvu sa Državnim tehnološkim univerzitetom u gradu Uhta.

Na osnovu ovog sporazuma će se na zrenjaninskom Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ realizovati zajednički univerzitetski program – ispitivanje i tehnologija nafte i gasa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

fakultet 3

– Obeležavanje 40 godina postojanja znači da smo dovoljno odrasli i dovoljno zreli,  da imamo odgovarajuće iskustvo, ali da još možemo napred.  Zajedno sa profesorima sa univerziteta Uhta ulazimo u akreditacioni postupak obrazovanja diplomiranih inžinjera industrijskog inžinjerstva u eksploataciji nafte i gasa, po čemu je naš Fakultet jedinstven i treba da služi za primer, rekao je Dekan fakulteta, profesor dr Milan Pavlović.

Nastavićemo u dobrom smeru i napraviti još temeljniji put. Sama činjenica da je Nis Gaspromnjeft ovde sa nama i da zajedno radimo na realizaciji novih studijskih programa je velika stvar, dodaje dr Pavlović.

– Mi pripremamo stručnjake iz oblasti razrade i proizvodnje nafte tako da ovde imamo zajednički interes da razvijamo iskustva kao i da paralelno razvijamo uzajamnu saradnju, kulturu, spot, nauku, istaskao je Prof. dr. Nikolaj Chadaja, dekan Državnog Tehnološkog Univerziteta (UGTU) Uhta.

Važnost saradnje privede sa univerzitetima istakao je i Andrej Šibanov zamenik generalnog direktora, direktor Funkcije za organizaciona pitanja, koji je tom prilikom izjavio :

– Za nas je važna saradnja sa univerzitetima, jer nam je značajno da imamo visokokvalitetne stručnjake koji rade u naftnoj industriji i upoznati su sa  proizvodnjom, istraživanjem, i prodajom nafte i njenih produkata. Potpisali smo sporazum sa univerzitetom u Novom Sadu za povećavanje nivoa kvaliteta studiranja i sarađujemo sa univerzitetom u Uhti za kreiranje zajedničkog programa za obuku specijalista novih tehnologija. Za nas je to važno jer imamo interes da budem lider u regionu sa mladim specijalistima koji će raditi kod nas.

Interes srednjebanatskog upravnog okrugа i sredine je da ovaj fakultet bude što uspešniji prvi smo u Srbiji  sa fakutetom i sa Gaspromnjeftom dogovorili, tačnije potpisali memorandum i u delo  obrazovanje studenada za poznatog poslodavca,  namenski za potrebe naftne industrije, dodao je Šibanov

– Od ove školske godine biće upisana prva grupa studenata na ovom fakultetu. Takođe dogovaramo da Tehnički faklutet u Zrenjaninu bude i školski centar za Gaspromnjeft, rekao je Dušan Šijan načelnik srednjebanatskog okruga.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh