I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

TC „Brigadira Ristića“ nebezbedan za građane – obrušava se staklena nadstrešnica

Bezbednost građana koji svraćaju u Tržni centar „Brigadira Ristića“ u neposrednoj blizini nadvožnjaka dovedeno je u ozbiljno pitanje, ali se ovim problemom danas gotovo niko i ne bavi.

trzni-centar-brigadira-ristica

Staklena nadstrešnica, takozvani „svetlarnici“, u celini su popucali i s vremena na vreme, pod teretom kiše ili snega, obrušavaju se na prolaz između lokala. Vlasnici lokala u ovom tržnom centru kažu da su nekoliko puta izbegnute vrlo opasne situacije jer niko nije mogao da predvidi da će se delovi stakla u tim trenucima stropoštati na zemlju.

staklar

I Taxi Zrenjanin

staklarnici

staklo-krov

– Jedno pre podne ceo stakleni panel je ispao iz okvira i obrušio se na zemlju. To staklo je izuzetno debelo i ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da je u tom trenutku mušterija ulazila u naš salon, kaže vlasnica jednog lokala koja je želela da ostane anonimna. Ona kaže i da je nakon tog događaja na lice mesta izašla Komunalna policija, ali da se slučaj tu završio jer nije u njihovoj nadležnosti.

staklo-na-zemlji

staklo-krov3
Vlasnik jednog od ugostiteljskih objekata postavio je zaštitnu mrežu ispod svetlarnika koja bi mogla da zadrži delove stakla i spreči tragediju. Budući da je to samo pojedinačno rešenje i da je ostatak centra potpuno nebezbedan, vlasnici i zakupci objekata obratili su se nadležnima sa otvorenim predlogom da problem reše zajednički.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tako je njih četrnaestoro stavilo potpise na Molbu upućenu Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnuu i uređenje grada“ od koje se traži rešavanje problema dotrajalih svetlarnika, kao i obezbeđivanje javne rasvete.

– Peticija je pokrenuta zbog problema koji vremenom postaju sve veći i prete da ugroze bezbednost kako naših klijentata i kupaca, tako i slučajnih prolaznika. Osvetljenja uopšte nema, a nekada ga je bilo čemu svedoče i postojeće instalacije i razbijene svetiljke koje spadaju u javnu rasvetu, te su u nadležnosti zrenjaninske Direkcije. Posledica ovakvog stanja jeste deponovanje velike količine smeća i okupljanje sumnjivih lica u mračnim hodnicima tržnog centra. Posebna priča jesu staklene nadstrešnice koje prete da se uruše na prolaznike, a naročita opasnost je zimi kada su prekrivene velikom količinom snega, kaže Maja Ilić, vlasnica Agencije za nekretnine „Ilić“.

molba
Ni nakon pisanja Molbe, nije preduzet nijedan korak, a tržni centrar je i dalje nebezbedan – kako za građane, tako i za zakupce i vlasnike lokala.

Osim što strahuju dok prolaze ispod staklenih nadstrešnica, oni se plaše i za bezbednost lokala, od kojih su neki i pored metalnih rešetki, u poslednje vreme obijani.

DIREKCIJA: JAVNE POVRŠINE NA SAVESTI GRAĐANA?!

Savet Mesne zajednice „Žarko Zrenjanin“ tvrdi da je u više navrata tražio javno izjašnjavanje grada o nadležnosti nad ovim tržnim centrom, koja bi automatski značila i odgovornost da se problem reši.

Na jednoj od sednica Skupštine grada, u maju prošle godine, jedna od odborničkih grupa zatražila je rešavanje ovog problema koji nije „od juče“. To pokazuje da su gotovo cela Skupština grada i ljudi na vlasti i „položaju“ upoznati sa problematikom, a da se ništa po tom pitanju ne preduzima.

staklo-krov2

Odgovor na to odborničko pitanje krajem juna prošle godine dali su Javna stambena agencija i JKP „Pijace i parkinzi“ koji su saopštili da tržni centar nije u njihovoj nadležnosti, a Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ odgovorilo je da su „lokali u tom centru različitog vlasničkog statusa i da je svaki vlasnik uknjižen na svom lokalu, te da su oni dužni da održavaju svoje lokale, a korišćenje javne površine je na savestima građana i vlasnicima lokala…“

Zrenjaninci koji svakodnevno posećuju ovaj objekat i stanari okolnih zgrada plaše se da se nemar ne pretvori u tragediju.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh