I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

TC „Brigadira Ristića“ nebezbedan za građane – obrušava se staklena nadstrešnica

Bezbednost građana koji svraćaju u Tržni centar „Brigadira Ristića“ u neposrednoj blizini nadvožnjaka dovedeno je u ozbiljno pitanje, ali se ovim problemom danas gotovo niko i ne bavi.

trzni-centar-brigadira-ristica

Staklena nadstrešnica, takozvani „svetlarnici“, u celini su popucali i s vremena na vreme, pod teretom kiše ili snega, obrušavaju se na prolaz između lokala. Vlasnici lokala u ovom tržnom centru kažu da su nekoliko puta izbegnute vrlo opasne situacije jer niko nije mogao da predvidi da će se delovi stakla u tim trenucima stropoštati na zemlju.

staklar

Fordomanija

staklarnici

staklo-krov

– Jedno pre podne ceo stakleni panel je ispao iz okvira i obrušio se na zemlju. To staklo je izuzetno debelo i ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da je u tom trenutku mušterija ulazila u naš salon, kaže vlasnica jednog lokala koja je želela da ostane anonimna. Ona kaže i da je nakon tog događaja na lice mesta izašla Komunalna policija, ali da se slučaj tu završio jer nije u njihovoj nadležnosti.

staklo-na-zemlji

staklo-krov3
Vlasnik jednog od ugostiteljskih objekata postavio je zaštitnu mrežu ispod svetlarnika koja bi mogla da zadrži delove stakla i spreči tragediju. Budući da je to samo pojedinačno rešenje i da je ostatak centra potpuno nebezbedan, vlasnici i zakupci objekata obratili su se nadležnima sa otvorenim predlogom da problem reše zajednički.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tako je njih četrnaestoro stavilo potpise na Molbu upućenu Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnuu i uređenje grada“ od koje se traži rešavanje problema dotrajalih svetlarnika, kao i obezbeđivanje javne rasvete.

– Peticija je pokrenuta zbog problema koji vremenom postaju sve veći i prete da ugroze bezbednost kako naših klijentata i kupaca, tako i slučajnih prolaznika. Osvetljenja uopšte nema, a nekada ga je bilo čemu svedoče i postojeće instalacije i razbijene svetiljke koje spadaju u javnu rasvetu, te su u nadležnosti zrenjaninske Direkcije. Posledica ovakvog stanja jeste deponovanje velike količine smeća i okupljanje sumnjivih lica u mračnim hodnicima tržnog centra. Posebna priča jesu staklene nadstrešnice koje prete da se uruše na prolaznike, a naročita opasnost je zimi kada su prekrivene velikom količinom snega, kaže Maja Ilić, vlasnica Agencije za nekretnine „Ilić“.

molba
Ni nakon pisanja Molbe, nije preduzet nijedan korak, a tržni centrar je i dalje nebezbedan – kako za građane, tako i za zakupce i vlasnike lokala.

Osim što strahuju dok prolaze ispod staklenih nadstrešnica, oni se plaše i za bezbednost lokala, od kojih su neki i pored metalnih rešetki, u poslednje vreme obijani.

DIREKCIJA: JAVNE POVRŠINE NA SAVESTI GRAĐANA?!

Savet Mesne zajednice „Žarko Zrenjanin“ tvrdi da je u više navrata tražio javno izjašnjavanje grada o nadležnosti nad ovim tržnim centrom, koja bi automatski značila i odgovornost da se problem reši.

Na jednoj od sednica Skupštine grada, u maju prošle godine, jedna od odborničkih grupa zatražila je rešavanje ovog problema koji nije „od juče“. To pokazuje da su gotovo cela Skupština grada i ljudi na vlasti i „položaju“ upoznati sa problematikom, a da se ništa po tom pitanju ne preduzima.

staklo-krov2

Odgovor na to odborničko pitanje krajem juna prošle godine dali su Javna stambena agencija i JKP „Pijace i parkinzi“ koji su saopštili da tržni centar nije u njihovoj nadležnosti, a Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ odgovorilo je da su „lokali u tom centru različitog vlasničkog statusa i da je svaki vlasnik uknjižen na svom lokalu, te da su oni dužni da održavaju svoje lokale, a korišćenje javne površine je na savestima građana i vlasnicima lokala…“

Zrenjaninci koji svakodnevno posećuju ovaj objekat i stanari okolnih zgrada plaše se da se nemar ne pretvori u tragediju.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh