I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Taksisti zahtevaju smanjenje cene taksi prevoza

Gotovo sva taksi udruženja u gradu podnela su Gradskoj upravi zajedničku inicijativu da se cena startne vožnje sa 70 snizi na 40 dinara.

Inicijativu su potpisali predstavnici udruženja Halo Taxi, Plus Taxi, Maxi Taxi, Eko Taxi, Banat Taxi, Prvi Taxi, Laki Taxi i Leon X Taxi.

taksi-zrenjanin

– Taksi udruženja održala su 26. marta sastanak i apsolutnom većinom postigla dogovor o smanjenju i konačnom poštovanju cene starta taksi usluge po cenovniku. Nakon raznih neusaglašenih nastupa taksitsa na tržištu koja nikome nisu išla u korist, zrenjaninska taksi udruženja većinski su se usaglasila da je pridržavanje dogovora o poštovanju cenovnika na nivou grada neophodno i važno za opstanak oko tri stotine plata koliko trenutno ima registrovanih taksi vozila u gradu.

PerSu marketi

Konačno smo, većinski gledano, spremni za kolegijalnost i međusobno poštovanje. Predložena niža cena ekonomski je minimalno isplativa kako bi taksisti uspevali da održavaju i podmlađuju svoja vozila i ujedno čine uslugu još kvalitetnijom i pristupačnijom. Smatraće se da svako ko se ne bude pridržavao dogovora, ne doprinosi razvoju taksi usluge na nivou grada, rekao je Igor Prvulov iz „Halo taksija“, dodavši da „ukoliko inicijativa bude odobrena, građani Zrenjanina neće imati računicu da koriste svoja vozila za kratke gradske relacije“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nešto ranije, samostalnu inicijativu za smanjenje cene starta vožnje podnelo je i udruženje „I taxi“.

– Važeće ekonomski najniže cene koje je grad Zrenjanin usvojio svojom odlukom o najnižim ekonomskim cenama usluga taksi prevoza još 2012. godine, većina auto taksi prevoznika u Zrenjaninu ne poštuje, a nadležne službe za kontrolu poštovanja obeveze definisane ovom odlukom nisu bile u stanju da obezbede njihovo poštovanje, pa su prevoznici koji su opredeljeni da poštuju zakon i odluke lokalne administracije dovedeni u neravropravan položaj i izloženi su nelojalnoj konkurenciji. S obzirom da trenutno taksi prevoznici daju i do 50 dinara popusta na iznos koji obračuna taksimetar po važećim tarifama minimalne ekonomski opravdane cene, Gradskoj upravi smo predložili da se cena starta umanji za 50 dinara i da ubuduće iznosi 20 dinara, rekao je portalu I love Zrenjanin izvršni direktor „I taxija“ Zoran Micić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh