I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Takmičenje u farbanju jaja i pripreme za Uskršnji bal

Meštani Katoličke veroispovesti ovog vikenda slave Uskrs, jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika. Povodom praznika članovi Kluba slikara amatera su i ove godine i punoj sali Kluba Mužljanaca organizovali tradicionalno takmičenje u farbanju uskršnjih jaja.

slika3

Prisutne učesnike, učenike osnovnih škola i mališane vrtića, je u ime organizatora pozdravio Mihalj Halai, predsednik Kluba slikara amatera, nakon čega su najmlađi uz pomoć flomastera, bojica, vodenih bojica, tempera i svojih roditelja, baka i deka pokazali svoje umetničke talente. Žiri je ove godine imao težak zadatak – od 60 priloženih radova trebali su da izaberu one najlepše i najbolje.

Tako su u kategoriji uzrasta od jedan do pet godina nagrade osvojili Ana Bakoš, Aneta Kerčov, Leona Kerčov, Edvard Kočiš i Balaž Boldižar, od šest do deset godina Enike Fekete, Emilia Lazar, Lucia Kapuši, Lorant Nađ Bakoš i Đorđe Lakatoš, a od jedanaest do petnaest godina Timea Varga, Anastazia Astaloš i David Barta.slika1 (1)

I Taxi Zrenjanin

Za pruženu pomoć pri farbanju posebne nagrade su dobili Silvia Kerčov, Timea Varga, Etelka Zonai, Tea Vaštag, Leticia Bačo i David Zonai.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nakon takmičenja – zahvaljujući  Klubu Žena i Udruženju kuvara amatera i negovatelja starih običaja – prisutni su mogli da okuse domaće krofne i slatkiše.

slika4

Dok su deca vredno stvarala umetnička dela, članice Udruženja starosnih i invalidskih penzionera su u svojim prostorijama u okviru priprema za Uskršnji bal, koji će biti održan u nedelju, 27. marta, marljivo farbala više od stotinu uskršnjih jaja.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh