I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Svetski priznati dizajner u Zrenjaninu

Retrospektivna izložba radova grafičkog dizajnera Slavimira Stojanovića “Complicate Simply”, eminentnog vizuelnog umetnika i osnivača lajfstajl brenda Futro, biće postavljena od 28. oktobra do 10. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina.

ha-ha-zrenjanin

Otvaranje je predviđeno za petak, 28. oktobar, u 19 sati. Na ovaj način biće obeleženo 30 godina vizuelnih komunikacija jednog od naših najpoznatijih grafičkih dizajnera.

Izložba prikazuje razvojni put Slavimira Stojanovića od najranijih crteža iz detinjstva, preko plakata, stripova, ilustracija, logotipa, magazina, omota ploča, kao i prikaz kolekcije Futro u kojoj dominira urbani humor, do nagrađenih projekata koje je radio za velike međunarodne kompanije.

PerSu marketi

Slavimir Stojanović (Beograd, 1969) dizajnersku karijeru započinje već sa 16 godina, a nastavlja nakon školovanja kao art direktor u S. Team Bates Saatchi & Saatchi Advertising Balkans. U S-Timu dobio je priliku da neometano razvija svoje ideje zahvaljujući nekolicini značajnihz klijenata agencije (Sony, Medrcedes Benz, Michelin, Coca Cola), što je nakon izvesnog vremena dovelo da bukvalnog preporoda srpskog grafičkog dizajna i reklame. Studirao je Grafičke komunikacije na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, a specijalizovao se na Visokoj školi za dizajn u Geteborgu i na Akademiji likovnih umetnosti u Ljubljani. Radio je kao kreativni direktor u brojnim agencijama u Srbiji i Sloveniji, a njegovi projekti u domenu dizajna i advertajzinga dobili su više od tri stotine međunarodnih nagrada i priznanja. Radovi Slavimira Stojanovića se nalaze u Muzeju reklame i plakata u Hamburgu, Muzeju plakata u Varšavi i Centru Pompidu u Parizu. O Slavimirovom stvaralaštvu pisali su brojni svetski časopisi kao što su Graphis, Print, Communication Arts, Creative Review, Computer Arts, Web Design i drugi, a 2011. Godine uvršten je i u Tašenovu kompilaciju najuticajnijih grafičkih dizajnera sveta Contemporary Graphic Design.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh