I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Sveti Sava obeležen u svim školama u Zrenjaninu – „Svetosavlje“ poklonilo 120 ikona

Prigodnim svečanostima i programima  u vrtićima i školama obeležena je slava Sveti Sava, najčešće nazivana školska slava.

Nastavnici i njihovi đaci pripremili su za ovu priliku program sastavljen od pesama i recitacija u slavu prvog srpskog prosvetitelja, a ovom prilikom nagrađeni su i najbolji i najistaknutiji đaci.

U Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković“ na ovoj velikoj svečanosti predsednik organizacije „Svetosavlje“ uručio je poklon, 120 osvećenih ikona sa likom Svetog Save donaciju za ovu školu, OŠ „Petar Petrović Njegoš“  i  Zrenjaninsku Gimnaziju.

I Taxi Zrenjanin

Budimir Jovanović i Dragoslava Golušin

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Drago mi je da kao bivši đak ove škole sada uručujem ovaj poklon. Svaka od ikona krasiće po jednu učionicu, a svaki učenik pogledom na ikonu treba da se seti najvažnijih vrednosti koje jedno društvo baštini – rekao je Budimir Jovanović na proslavi školske slave. Na poklonu se zahvalila direktorka ETŠ „Jovan Trajković“ Dragoslava Golušin.

U Zrenjaninskoj gimnaziji uz prigodan program služena je sveta liturgija. Dosadašnji kum slave Duško Radišić kumstvo je predao porodici Todorović Svetlani i Draganu.

 Dragan Vidaković ispred organizacije „Svetosavlje“ predao je Zrenjaninskoj gimnaziji poklon, ikonu Svetog Save jednu od 120 ikona osveštanih u Crkvi Svetog Đorđa u Žitištu dar za tri zrenjaninske škole.

Svetom liturgijom i prigodnim programom slava Sveti Sava obeležena je u OSŠ „Deveti Maj“. Kum slave gradonačelnik Čedomir Janjić kumstvo je predao Simu Salapuri inače generalnom sekretaru SSGZ i jednom od najzaslužnijih što su deca ove škole uključena u više sportskih i društvenih tokova.

Direktorka škole „Deveti maj“ uručila je kumovima slave prigodne poklone, dok su đaci izveli nadahnuti muzički i recitatorski program.

foto: Aleksandar Blanuša

Sveti Sava u EGŠ „Nikola Tesla“ obeležen  je uz zanimljiv dramski i muzički program koji su pripremili ali i zajednički izveli učenici i njihovi nastavnici.

Prisutnima se obratila direktorka škole  Dr Mаrijа Servo koja je kumstvo predala Slobodanki Vrhovac koja je kumstvo preuzela ispred kompanije Dunav osiguranje.

 

PROSLAVA ŠKOLSKE SLAVE I U MUŽLJI

Sečenjem slavskog kolača učenici, učitelji, nastavnici i zaposleni u Osnovnoj školi „Servo Mihalj“ iz Mužlje proslavili su školsku slavu, Dan Svetog Save, kojim se obeležava uspomena na srpskog prosvetitelja, utemeljivača obrazovanja, zakonopisca i prvog srpskog arhiepiskopa iz 13. veka.


Nakon pozdravljajućih reči Zoltana Halaia, direktora Osnovne škole, prisutnim roditeljima, gostima, predstavnicima pravoslavne i rimokatoličke crkve organizavana je svečana priredba, u okviru koje su recitacijama, pesmama i plesnim tačkama nastupili učenici nižih i viših razreda ove ustanove. Ovogodišnji kumovi slave bili su učenici prvih razreda.

Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh