I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Svečano obeležen Dan Komande za razvoj Banatske brigade

U kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu svečanom akademijom i smotrom taktičko tehničkih sredstava obeležen je dan Komande za razvoj Banatske brigade.

Proslavi su prisustvovali predstavnici komande, komande za obuku, predstavnici lokalnih vlasti, civilnih službi, verskih organizacija i drugi. – Na današnji dan oživljavamo uspomenu i odajemo počast  hrabrim vojnicima, vojskovođama, komandantima i vladarima bez čije hrabrosti i žrtve možda danas ne bi ni bili ovde. Vojska je na ovim prostorima oduvek bila sinonim za slobodu i zaštitu dostojanstva svog naroda – rekao je čestitajući dan komande pukovnik Živica Ognjanov.

zivica-ognjanov

pukovnik Živica Ognjanov predaje nagrade i pohvale vojnicima i oficirima

Fordomanija

Komanda za razvoj Banatske brigade dislocirana je iz Pančeva 2014. kada je i ponovo formiran Garnizon Zrenjanin. Osnovni zadatak garnizona koji obuhvata 12 opština je unapređenje uslova za narastanje i razvijanje operativnih sposobnosti Banatske brigade i pomoć civilnim vlastima kada se za to ukaže potreba. Naše pripadnike kao i sam sistem i način komandovanja karakterišu upornost, disciplina, efikasnost, briga za život i zdravlje ljudi, profesionalno izvršavanje zadataka i racionalno korišćenje resursa. Na taj način pokazujemo da smo faktor stabilnosti i odvraćanja od bilo kojih faktora ugrožavanja naše domovine – rekao je pukovnik Ognjanov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

smotra

Još jednom izražavam zadovoljstvo što je vojska ponovo u Zrenjaninu i što iz godine u godinu unapređuje svoje aktivnosti. Vojsku uz lokalnu vlast i sve ostale službe i organizacije smatram značajnim faktorom u izgradnji i unapređenju kako zemlje tako i Zrenjanina kao lepšeg mesta za život. Čestitajući vam ovaj dan, želim da ga i u narednim godinama u miru i zajednički obeležavamo – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Na današnji dan 1918. Prvi bataljon Gvozdenog Puka bio je pred Velikim Bečkerekom. Srpsku vojsku svečano su dočekali Srpsko Narodno Veće na čelu sa dr Slavkom Županskim, sveštenstvo i lokalno stanovništvo. Vojska je marširala ulicom koja je kasnije dobila ime po  Brigadiru Dragutinu Ristiću.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh